اخبار مهم
Home / سلامت / همه‌ی حقایق وحشتناک در‌مورد چیپس
30504_768.jpg

همه‌ی حقایق وحشتناک در‌مورد چیپس

تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن یک بسته چیپس در روز‌، دقیقا مانند نوشیدن ۵ لیتر‌ روغن مایع در سال است.


حقیقت امر این است که خوردن چیپس و درکل اسنک‌ها، نه تنها موجب چاقی و بیماری‌های قلبی می‌شود، بلکه مشکلات رشدی را‌ برای جنین، بیش فعالی را در کودکان و سرطان را در بزرگسالان به همراه دارد.

شاید خوردن چیپس و درکل اسنک‌ها (پفک) چندان هم هشداردهنده نباشد. اما اگرمصرف آنها‌ به یک عادت تبدیل شود، تبعات آن بسیار خطرناک خواهد بود. وقتی که یک چیپس دردهان خود می‌گذارید مزه‌ی نمک بی‌درنگ شما را درگیر می‌کند. این تاثیری است که درصنعت نمک، به آن انفجار طعم گفته می‌شود.

چرا از خوردن چیپس لذت می بریم؟

چیپس‌های مدرن نیز سرشار ازچربی‌هایی هستند که این صنعت به آن احساس دهانی می‌گوید، این موجب می‌شود که تجربه‌ی خوردن چیپس‌های امروزی شبیه لذت گاز زدن به یک پنیر‌ چسبناک است. ما این چربی را از طریق عصبی حس می‌کنیم که به آن عصب سه قلو گفته می‌شود. هر‌چه این احساس دهانی بهتر‌ باشد ما ازخوردن چیپس لذت بیشتری می‌بریم. راز نهایی چیپس در تردی آن است. محققان دریافته‌اند، که هرچه صدای خوردن چیپس بیشتر‌باشد، فرد ازخوردن آن بیشتر لذت می‌برد.

مصرف بیش از حد این مواد در بلند مدت عامل افزایش خطرچاقی، فشارخون بالا، دیابت نوع ۲، و بیماری‌های قلبی می‌شود.

درکودکان مصرف بیش از حد چیپس، موجب می‌شود که آنها در مسیر‌ زندگی غیرسالم قدم بگذارند.


همه‌ی حقایق وحشتناک در‌مورد چیپس


دکتر مظفریان استادیار پزشکی و‌همه‌گیری شناسی دانشکده پزشکی هاروارد، اظهارداشت: سطح بالای نشاسته و‌ هیدروکربنات تصفیه شده در‌بسته‌های بزرگ و متوسط چیپس‌های امروز می‌تواند سطح گلوکز و انسولین خون ما را تغییر‌ دهد. این عدم تعادل، موجب می‌شود که احساس سیری کمتری داشته باشیم و‌ حس گرسنگی ما افزایش یافته و میزان غذای مصرفی در‌طی روز نیز‌ بیشتر‌ شود.

مصرف میزان چشم‌گیری ازچیپس، نه تنها در بدن کودکان و بزرگسالان عدم تعادل ایجاد می‌کند، بلکه به جنین متولد نشده نیز صدمه می‌زند.


سم چیپس در چسیت؟

زنان بارداری که چیپس و پفک می‌خورند درست به همان میزانی به جنین صدمه می‌زنند که گویی دخانیات مصرف می‌کنند. این مسئله به علت وجود یک ماده شیمیایی بی‌بو و غیرقابل مشاهده‌ای به نام آکریلامید است که می‌تواند بهDNA  صدمه بزند.

همه‌ی حقایق وحشتناک در‌مورد چیپس


آکریلامید یک سم عصبی است که نخستین بار در پلاستیک‌ها و صنایع رنگرزی کشف شد. 10 سال پیش دانشمندان سوئدی به این نتیجه رسیدند که وقتی غذاهای فرآوری شده‌ی نشاسته‌ای چون چیپس به طوری صنعتی با دمای بالا تهیه می‌شوند، این سم در مقادیر زیاد تولید می‌شود. اکنون تحقیقات انجام شده توسط موسسه‌ تحقیقات سلامت بردفورد، ارتباطی بین سطح بالای آکریلامید و‌تولد کودکانی با‌ وزن کم قائل شده است.

همه‌ی حقایق وحشتناک در‌مورد چیپس


چیپس و بیش فعالی

مصرف چیپس و اسنک‌ها خطرات دیگری هم برای جوانان و نوجوانان دارد که در میان آنها می‌توان به بیش فعالی اشاره کرد. درماه فوریه یک تحقیق که نتایج آن در‌مجله‌ی PLOS ONE منتشر‌شده گزارش داد که وقتی موش‌ها رژیم غذایی داشتند که از چیپس‌های صنعتی فراهم شده بود، مغز‌ آنها در مقایسه با مغز موش‌های عادی ازنظر فعالیت متفاوت بود.

محققان دانشگاه ارلانگن- نورنبرگ آلمان دریافتند دراین موش‌ها آن قسمت‌هایی از مغز که به خواب مربوط است کار نمی‌کرد، درحالی که قسمت‌هایی که باحرکت بدن همراه بود فعالیتی بیشتر از همیشه داشت. این تغییرات درمغزها موجب می‌شود که در رفتارآنها، بیش فعالی مشاهده شود. تحقیقان نشان می‌دهد که مصرف چیپس میان کودکان به سطح خطرناکی رسیده است.

می فایل