اخبار مهم
Home / سلامت / فکر می‌کنید کالری ذرت مکزیکی چقدر است؟
56487_585.jpg

فکر می‌کنید کالری ذرت مکزیکی چقدر است؟

این روزها در هر خیابانی که قدم بگذارید تابلویی بزرگ با عنوان “ذرت مکزیکی موجود است” را می‌‌توانید ببینید. عطر و بوی این خوراکی آنقدر وسوسه‌کننده است که خیلی‌ها را در برابر خرید آن تسلیم می‌کند. اما اگر شما رژيم غذایی خاصی دارید یا در دوران طلایی کاهش وزن به سر می‌برید باید دست نگه دارید و قبل از مصرف این خوردنی خوش عطر و بو از میزان کالری آن آگاه شوید.

ارزش غذایی ذرت

ذرت از نظر اهمیت غذایی پس از گندم و برنج قرار دارد و سرشار از ویتامین‌های A ، C ، B و املاحی چون کلسیم، پتاسیم، فسفر و منیزیم است. قسمت اعظم آن نشاسته‌ای است و میزان چربی آن پایین است.‌ رنگ زرد ذرت بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن می‌افزاید و به واسطه داشتن فیبرهای نامحلول، ملین بوده و از بروز یبوست و بواسیر پیشگیری می‌کند. علاوه بر این در اثر بخارپز کردن، ترکیبات مفید و موثر ذرت آزاد و بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن افزوده شده و قابلیت جذب آن در بدن دو چندان می‌شود.

ذرت مکزیکی چیست؟

ذرت مکزیکی از خوردنی‌های بسیار پرطرفدار در سراسر کشور مکزیک است که توسط دکه‌ها و مغازه‌های فروشنده ذرت عرضه می‌شود. در مکزیک این خوراکی از دانه‌های پخته شده ذرت در آب جوش، به همراه نمک، پیاز، گیاهی به نام چای مکزیکی و سایر ادویه گیاهی معطر تهیه می‌شود که بنا بر ذائقه به آن آب لیموترش، سس مایونز، فلفل تند و پنیر رنده شده نیز افزوده می‌گردد.

عرضه ذرت‌های مکزیکی در ایران از ابتکارات “مجید بحرینی” فارغ‌التحصیل رشته کشاورزی است. به گفته وی: «تنها کشوری که در جهان مردم آن از این ذرت بسیار استفاده می‌کنند، کشور مکزیک است و به علت این که شیوه استفاده از آن در ایران بسیار شبیه به کشور مکزیک است در بین مردم با عنوان ذرت مکزیکی شناخته شده‌ است. با این که این خوردنی با نام ذرت مکزیکی در ایران شناخته شده و فروخته می‌شود، ولی طرز تهیه آن در ایران متفاوت است، به این صورت که در دستور پخت آن عموما قارچ و پودر آویشن بکار می‌رود.

ذرت مکزیکی یا کاپ کورن را از ذرت شیرین تهیه می‌کنند. این ذرت خواص تغذیه‌ای بالایی دارد، اما در برخی منابع نقل است انواعی از ذرت‌ها به روش اصلاح ژنتیک شیرین شده و ممکن است برای سلامت مخاطره‌آمیز باشد.

میزان کالری ذرت مکزیکی

خوب است بدانید در ۱۰۰ گرم ذرت ۳۰۰ کالری انرژی نهفته است. حال اگر با کره و پنیر پیتزا ترکیب شود بر اساس حجم مصرف می‌تواند بیش از ۷۰۰ کالری انرژی تولید کرده و تبدیل به یک وعده غذای اصلی شود بنابراین مصرف ذرت مکزیکی به‌ عنوان یک میان وعده موجب افزایش دریافت کالری روزانه می‌شود البته اگر این غذا با کمترین میزان نمک تهیه و کره و پنیر پیتزا از ترکیب آن حذف و با انواعی از ادویه‌جات طعم‌دار شود، تبدیل به یک میان وعده مغذی و کم‌کالری خواهد شد.

هشدار

توجه داشته باشید که ذرت مکزیکی اغلب در اماکن غیربهداشتی در کنار خیابان و مراکز پررفت و آمد و از سوی کارگرانی که فاقد کارت بهداشت هستند، تهیه و عرضه می‌شود و به دلیل آن که اطمینانی از تاریخ مصرف، کیفیت و تازگی مواد اولیه وجود ندارد، مصرف آن به ویژه برای کودکان مسمومیت‌زا و مخاطره‌آمیز است. همچنین به دلیل آن که در این غذا از افزودنی‌های پرکالری، چرب، شور و تند استفاده می‌شود مصرف آن برای بیماران قلبی ـ عروقی، مبتلایان به فشار و چربی‌خون بالا و افراد چاق خطرناک است.

گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل