اخبار مهم
Home / آشپزی / غوره غوره چیست + طرز تهیه غوره غوره و غوره شور
44659_813.jpg

غوره غوره چیست + طرز تهیه غوره غوره و غوره شور

غوره غوره، شور غوره یا غوره شور یک چاشنی خوشمزه است که در بسیاری از غذاها مانند دلمه برگ مو، کوفته، خورشت بادمجان، خورشت قیمه بادمجان، خورشت هویج، آبگوشت محلی و … استفاده می‌شود. 
برای تهیه غوره غوره، غوره‌های درشت بی‌دانه از انگور عسگری و یا انگور کشمشی را داخل مخلوط آب نمک (شور غوره) یا آبغوره و نمک (غوره غوره) فرآوری می‌کنند تا در فصل سرما، از آن‌ها به عنوان چاشنی در پخت انواع غذاها استفاده کنند. در اینجا هر دو مورد یعنی طرز تهیه غوره غوره و طرز تهیه غوره شور را به شما آموزش می‌دهیم. 

طرز تهیه غوره غوره:

  1. برای تهیه غوره غوره ابتدا غوره عسگری را خوب پاک کرده و بشویید و با خوشه یا بدون خوشه ولی با دُم، با آب جوشیده، آب بکشید و در آبکش بگذارید تا آب اضافه آن برود و خشک شود.
  2. بعد غوره‌ها را داخل ظرف شیشه‌ای درداری بریزد و مقداری آب غوره روی آن‌ها بریزید تا حدی که آب‌غوره، روی آ‌ن‌ها را بپوشاند.
  3. اگر آبغوره‌ای که استفاده کردید بدون نمک است، کمی نمک نیز روی غوره‌ها بریزید. 
  4. در ظرف را محکم ببندید و آن را داخل یخچال یا کابینت قرار دهید.
  5. بعد از حدود ۳ ماه، غوره غوره شما آماده است. 
طرز تهیه غوره شور و غوره غوره مشابه همدیگر است و عمده تفاوت در استفاده از آبغوره است. البته این نکته نیز لازم به ذکر است که غوره شور خیلی زودتر از غوره غوره آماده مصرف می‌شود. طرز تهیه غوره شور را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه غوره شور:

  1. برای تهیه غوره شور ابتدا غوره عسگری را خوب پاک کرده و بشویید و روی پارچه تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک شود.
  2. سپس غوره‌های خشک‌شده را داخل ظرف درداری بریزید. 
  3. حالا مقداری آب را با نمک جوشانده و صبر کنید تا خنک شود.
  4. در نهایت آب نمک جوشیده و خنک شده را روی غوره‌ها بریزید تا جاییکه کاملا روی آن‌ها را بپوشاند.
  5. درب ظرف را محکم ببندید و آن را داخل یخچال قرار دهید.
  6.  غوره شور بعد از حدود ۲ هفته آماده خوردن است. 

غوره غوره و شور غوره را مانند خیارشور، هم به همراه غذا و هم به عنوان طعم‌دهنده و چاشنی در انواع غذاهایی که نیاز به غوره تازه هست، استفاده می‌کنند. همچنین ظرف آن را معمولا بعد از شور انداختن، تا مدتی در جای آفتاب‌گیر قرار می‌دهند تا نور و گرمای خورشید به رسیدن آن سرعت ببخشد اما محیط خشک و خنک، احتمال فساد شور یا ترشی را کمتر خواهد کرد.

  • بهتر است بعد از اولین استفاده از غوره غوره، آن را داخل یخچال نگهداری کنید. 
  • غوره غوره را می‌تونید داخل فریزر هم نگهداری کنید. 

نکاتی درباره غوره و خواص غوره:

به میوه نارس انگور که هنوز سبزرنگ و بسیار ترش می‌باشد غوره گفته می‌شود. مزاج غوره سرد و خشک است. 
غوره را هرگز نباید با معده خالی خورد چون دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوكسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلوكولیک و قند می‌باشد و معده را اذیت می‌کند.
توصیه می‌شود که خانم‌های باردار از مصرف بیش از حد غوره خودداری نمایند زیرا غوره ادرارآور است و ممکن است باعث سقط جنین شود. 
از جمله خواص غوره می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • غوره برای درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه مفید است.
  • آب غوره،درمان چاقی مفرط است.
  •  بیماری اسكوربوت كه به دلیل کمبود ویتامین C  در بدن به وجود می‌آید ، با نوشیدن آبغوره درمان می‌شود.
  •  خوردن آبغوره بلوغ دختران را جلو می‌اندازد و قاعده آور است.
  •  حرارت و صفرای بدن را دفع می‌كند و روده‌ها را ضد عفونی می كند.
  •  آبغوره تقویت‌كننده كبد است .
  •  برای برطرف‌كردن ورم گلو ، آب غوره قرقره كنید .
  •  برای دفع كرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف شود. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
  •  آبغوره درمان‌كننده پا درد و كمردرد می‌باشد. 
  • ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است. 



گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل