اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی
11985_174.jpg

طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی

برای تهیه گراتین سیب زمینی قالبی از قالب کمربندی بهره خواهیم برد چرا که جدا کردن گراتین از قالب راحت‌تر خواهد بود. نکته‌ای که در ارتباط با قالب‌های کمربندی بهتر است بدانید این است که بهتر است هنگام قرار دادن این قالب‌ها در فر از یک سینی ساده در زیر این قالب‌ها استفاده کنید چرا که این قالب‌ها اغلب نازک بوده و ممکن است کف گراتین سیب زمینی زودتر تغییر رنگ دهد.

جهت آشنایی با تهیه سوپ سیب زمینی خامه‌ای و سیب زمینی تنوری به سایر مقالات بخش آشپزی infdqa مراجعه نمایید.


مواد لازم جهت تهیه گراتن سیب زمینی

سیب زمینی

۴ عدد

عصاره مرغ

۲ پیمانه

سیر

۳ حبه

روغن

۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل، آویشن

به میزان لازم


طرز تهیه گراتن سیب زمینی

  1. درجه حرارت فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
  2. کف قالب کمربندی را با کاغذ‌روغنی بپوشانید و با قلم‌مو کف و جداره‌های قالب را چرب کنید.
  3. روغن را در تابه گرم کنید و سیر رنده شده را در روغن تفت دهید.
  4. در این مرحله عصاره مرغ صاف شده را به سیر اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا غلیظ شود و در نهایت ۳/۴ پیمانه عصاره باقی بماند. در صورت تمایل از ادویه‌جاتی مانند رزماری تازه و آویشن برای طعم‌دار کردن عصاره استفاده نمایید.
  5. سیب زمینی‌ها را به صورت ورقه‌ای نازک برش دهید و با الگویی منظم در قالب چرب شده بچینید. هر لایه سیب زمینی را با نمک، فلفل، آویشن و عصاره مرغ طعم‌دار کنید.
  6. این مراحل را تا انتها برای همه سیب زمینی‌ها انجام دهید و در نهایت عصاره باقی مانده را به آرامی در کل قالب پخش کنید.
  7. در نهایت یک عدد کاغذ‌روغنی روی سیب زمینی‌ها قرار دهید و با فویل آلومینیومی قالب را بپوشانید.
  8. برای اطمینان قالب کمر‌بندی را درون یک قالب ساده قرار دهید و گراتین سیب زمینی را در طبقه وسط فر به مدت تقریبی یک ساعت قرار دهید.
  9. در این مرحله فویل و کاغذ‌روغنی را برداشته و فرآیند پخت را ۱۰ دقیقه دیگر ادامه دهید تا سیب زمینی‌ها خشک شوند.
  10. پس از خارج کردن قالب از فر ۵ دقیقه اجازه دهید تا کمی قالب خنک شود سپس گراتین را از قالب جدا کنید، در صورت تمایل گریل را روشن کرده تا روی سیب زمینی‌ها طلایی شود
  11. در نهایت گراتن سیب زمینی را برش دهید و سرو نمایید.


خواص سیب زمینی،طرز تهیه گراتین سیب زمینی قالبی

خواص درمانی سیب‌زمینی

  • برای درمان اسهال سوپ سیب‌ زمینی را با شیر بپزید و آنرا میل کنید. اسهال سریع متوقف می‌شود .
  • برای تسکین سوختگی‌ها، سیب‌زمینی خام را رنده کرده و به عنوان ضماد روی قسمت سوختگی بگذارید و هر چند دقیقه آن را عوض کنید و ضماد تازه روی آن قرار دهید .
  • سیب‌زمینی دارای آنزیم مهار کننده می‌باشد. بنابراین، ضد سرطانو ضد ویروس است و در این مورد از شیر یا سویا قوی‌تر است.
  • پوست سیب‌زمینی مانند پوست سایر میوه‌ها و سبزیجات دارای ماده آنتی‌اکسیدانی است. بنابراین، از پیر شدن سلول‌ها و نیز از بوجود آمدن سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند . سیب‌زمینی به علت دارا بودن پتاسیم زیاد تمیز کننده کبد نیز می‌باشد .
  • سیب‌زمینی قرمز درمان کننده بواسیر خونی و دردناک می‌باشد. برای این منظور سیب‌زمینی را به طور باریک برش داده و بصورت شیاف در‌آورید و روی آن کمی روغن ویتامین E و یا وازلین مالیده و پس از قضای حاجت به داخل معقد بگذارید. این عمل را اگر چند روز ادامه دهید بواسیر برطرف می‌شود .
  • سیب زمینی به علت داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت بکار می‌رود .

گروه آشپزی infdqa

می فایل