اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه کیک کاکائویی ساده
40519_842.jpg

طرز تهیه کیک کاکائویی ساده

کیک کاکائویی ساده یا کیک شکلاتی یکی از محبوب‌ترین کیک‌های دنیاست. کیک کاکائویی ساده یا کیک اسفنجی را می‌توان به عنوان صبحانه، عصرانه یا میان‌وعده همراه با چای یا شیر میل نمود و همچنین می‌توان آن را با استفاده از گاناش شکلاتی، کرم پاتسیر، باتر کریم یا خامه فرم‌گرفته تزیین کرده و به عنوان کیک تولد استفاده کرد.

معمولا کیک‌های حاضری دارای مقادیر زیادی شکر، روغن و کره هستند و برای افراد مسن و کسانی که مشکل کلسترول و چربی خون دارند بسیار مضرند. به همین دلیل توصیه می‌شود که با صرف کمی زمان، انواع کیک‌ها را در منزل تهیه کنید تا علاوه بر استفاده از یک کیک خانگی سالم و خوشمزه، لذت شیرینی‌پزی را نیز در کنار افراد خانواده تجربه کنید.

یکی از راه‌های حذف کلسترول از کیک، حذف تخم‌مرغ است. در اینجا نیز ما قصد داریم طرز تهیه یک کیک کاکائویی بدون تخم‌مرغ را به شما آموزش دهیم که علاوه بر داشتن طعم عالی، بافت مناسبی داشته و یکی از بهترین گزینه‌ها برای تهیه کیک تولد است. 


مواد لازم برای تهیه کیک کاکائویی ساده:


 آرد ۳ لیوان
 شکر ۲ لیوان 
جوش شیرین  ۲ ق چای‌خوری 
پودر کاکائو  نصف لیوان 
نمک  ۱ ق چای‌خوری 
آب گرم  ۲ لیوان 
 روغن مایع ۳/۴ لیوان 
 سرکه سفید ۲ ق غذاخوری 
 نسکافه ۱ ق غذاخوری 
 وانیل ۱ ق چای‌خوری 

طرز تهیه کیک کاکائویی بدون تخم مرغ:

  1. برای تهیه کیک کاکائویی ساده بدون تخم مرغ باید طبق روال تهیه انواع کیک‌ها قبل از هرچیز، فر را روشن کرده و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.  
  2. آرد، شکر، پودر کاکائو، جوش شیرین و نمک را داخل ظرف بزرگی بریزید.
  3. مواد را الک کنید یا با هم‌زن دستی مخلوط کنید.
  4. حالا آب، سرکه، نسکافه و وانیل را نیز در ظرفی دیگر باهم مخلوط کنید.
  5. مایع را به مواد خشک اضافه کنید و فقط در حد مخلوط‌شدن، هم بزنید زیرا جوش‌شیرین به محض ترکیب‌شدن با سرکه واکنش نشان داده و شروع به حباب‌زدن می‌کند. پس اگر در این مرحله، ترکیب را زیاد هم بزنید، حباب‌ها از بین رفته و کیک بدون تخم‌مرغ شما پف نمی‌کند.
  6. کف قالب کیک را کاغذ روغنی انداخته و آن را چرب کنید.
  7. خیلی سریع، مایه کیک را به قالب منتقل کنید. (اگر می‌خواهید کیک چند طبقه درست کنید می‌توانید این مقدار مایه کیک را در ۲ قالب ۱۸ سانتی و یک قالب ۱۵ سانتی بریزید.)
  8. قالب را داخل فر قرار دهید و بعد از حدود ۳۰ دقیقه آن را با نوک چاقو تست کنید. 
  9. این کیک بین ۳۵ تا ۴۰ دقیه زمان برای پخت نیاز دارد، بعد از تست کیک با چاقو، فر را خاموش کنید. 
  • باز آنجا که پف کیک به جوش شیرین و تخم‌مرغ وابسته است و در تهیه این کیک از تخم‌مرغ استفاده نمی‌شود و به دلیلی که در مورد ۵ اشاره شد، به هیچ وجه از هم‌زن برقی برای مخلوط کردن مواد این کیک استفاده نکنید.
  • این کیک کاکائویی بافت نرم و اسفنجی داشته و با وجود عدم استفاده از تخم‌مرغ، به خوبی پف می‌کند.
  • کیک کاکائویی بدون تخم مرغ خیلی خوب برش می‌خورد و رنگ بسیار عالی و طعم خوبی دارد. 
  • این کیک در دسته کیک‌های رژیمی و کیک مخصوص گیاه‌خواران قرار می‌گیرد. 

گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل