اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه کوکوی مرغ مجلسی بدون روغن
19898_379.jpg

طرز تهیه کوکوی مرغ مجلسی بدون روغن


برای تهیه مرغ آب‌پز به روش زیر عمل کنید:

مرغ را با سبزیجاتی نظیر پیاز، هویج، کرفس، برگ بو، عصاره گوشت الیت و چوب دارچین آب‌پز کنید و پس از خنک شدن به کمک رنده ریز و یا غذاساز ریز خرد کنید. استفاده از سبزیجات مختلف در تهیه مرغ آب‌پز اختیاری و سلیقه‌ای می‌باشد.

بهتر است بدانید که استفاده از پودر دارچین در هنگام پخت‌ و پز باعث تیره شدن رنگ غذاهایی چون خورشت قیمه، خوراک مرغ و… خواهد شد. لذا، توصیه می‌شود برای ایجاد عطر و طعم مطبوع از چوب دارچین به جای پودر دارچین استفاده شود.


مواد لازم جهت تهیه کوکوی مرغ مجلسی بدون روغن

مرغ آب‌پز

۵۰۰ گرم

هویج

۲ عدد

پیاز داغ

۴ قاشق غذاخوری

تخم مرغ

۶ عدد

سیب زمینی

۵۰۰ گرم

ماست چکیده

۱/۲ پیمانه

نمک، فلفل، دارچین، زعفران

به میزان لازم


طرز تهیه کوکوی مرغ مجلسی بدون روغن

  1. مرغ آب‌پز شده و رنده شده را با کمی کره، زعفران و پودر دارچین طعم‌دار کنید و تفت دهید.
  2. سیب زمینی‌ها را به صورت ریز نگینی کنید و در تابه‌ای جداگانه تفت دهید.
  3. پیاز داغ را مطابق دستورهای پیشین به صورت نگینی ریز تهیه نمایید.
  4. هویج‌ها را از رنده ریز رد کنید.
  5. در ظرف نسبتا گودی ماست چکیده، نمک، فلفل سیاه و قرمز، دارچین و زعفران را به همراه تخم مرغ‌ها به کمک همزن دستی بزنید تا مایه صاف و یکدستی حاصل گردد.
  6. در این مرحله مرغ آب‌پز و رنده شده، سیب زمینی‌های نگینی و تفت داده شده، هویج رنده شده و پیاز داغ نگینی را با یکدیگر مخلوط نمایید. بهتر آن است که هر یک از مواد را به طور جداگانه مخلوط کنید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و به هم نچسبند.
  7. مایه تخم مرغی را قاشق قاشق به مخلوط مرغ اضافه کنید تا جایی که همه مواد حالت چسبندگی داشته باشند ولی شل نباشند.
  8. در صورت تمایل می‌توانید از پودر سیر و یک قاشق پنیر پارمزان رنده شده برای ایجاد طعم مطلوب‌تر بهره ببرید. همچنین توصیه می‌شود به جای استفاده از نمک، از عصاره گوشت برای طعم‌دار کردن کوکوی مرغ استفاده نمایید.
  9. در نهایت در صورتی که از قالب‌های مافین فلزی استفاده می‌کنید کف قالب را با قلم‌مو کمی چرب کنید و ۱/۳ قالب را با مایه کوکوی مرغ پر کنید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. (قالب‌های سیلیکونی در صورتی که خیلی طرح‌دار نباشند نیازی به چرب کردن نخواهند داشت.) توجه داشته باشید که این کوکو به دلیل اینکه روی هم قرار می‌گیرند نباید زیاد کلفت شود.
  10. در این فاصله سس مواد میانی کوکوی مرغ را تهیه نمایید.


مواد لازم جهت تهیه سس میانی کوکوی مرغ مجلسی بدون روغن

سس مایونز

۱ قاشق چایخوری

پنیر لبنه کاله

۱ بسته

سس خردل

۱/۲ قاشق چایخوری

فلفل قرمز یا سفید

به میزان لازم


طرز تهیه سس مواد میانی کوکوی مرغ مجلسی بدون روغن

  1. سس مایونز، پینر لبنه، سس خردل و فلفل را در ظرف نسبتا گودی به کمک همزن برقی بزنید تا مایه صاف و یکدستی حاصل شود.
  2. سپس مواد را درون قیف با ماسوره شکوفه بریزید و پس از پخت کوکو‌ی مرغ، مابین دو کوکو را با سس پر کنید.


تزیین کوکوی مرغ

برای تزیین کوکوی مرغ، پس از پر کردن کوکو‌ها بوسیله سس میانی، جداره‌های کوکوی مرغ را درخلال پسته نیم‌کوب و یا زرشک شسته شده بزنید و در ظرف سرو بچینید.

جهت آشنایی با طرز تهیه کتلت گوشت و کتلت بادمجان به سایر بخشهای آشپزی infdqa مراجعه فرمایید.


گروه آشپزی infdqa

می فایل