اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه کله جوش ترکی (آذری)
58835_740.jpg

طرز تهیه کله جوش ترکی (آذری)

کله جوش، کالجوش یا کالا جوش یکی از غذاهای سنتی بسیار خوشمزه و مقوی است که طرز تهیه آن بسیار ساده و سریع است. برای تهیه کالا جوش از روغن، گردوی کوبیده، پیاز داغ، کشک یا ماست، شنبلیله خشک، آب و دوغ استفاده می‌شود. 
کالا جوش در بسیاری از شهرهای ایران از جمله اصفهان، خراسان، یزد و همچنین شهرهای ترک‌زبان مثل تبریز و زنجان و … به روش‌های کم و بیش متفاوتی تهیه می‌شود. 
قبلا طرز تهیه کله جوش اصفهانی را آموزش داده‌ایم، این بار اما طرز تهیه کله جوش ترکی با ماست و کوفته ریزه را به شما آموزش خواهیم داد که به آن کالا جوش گفته می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است و بی شک از طعم بی‌نظیر آن لذت خواهید برد.


مواد لازم برای تهیه کله جوش ترکی:‌

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
گردو ۵-۶ عدد
کشک یا ماست چکیده ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
آرد ۲ ق غذاخوری
نعناع خشک ۲ ق غذاخوری
آب ۴ لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کله جوش ترکی:

  1. برای تهیه کله جوش ترکی ایتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید.
  2. سپس داخل یک تابه  مناسب، کمی روغن بریزید و پیازهای خلالی را داخل روغن تفت دهید.
  3. وقتی پیاز داغ طلایی و آماده شد، مغز گردوی خردشده را به پیازها اضافه کنید.
  4. کمی مواد را تفت دهیم و وقتی گردوها کمی نرم شدند، حرارت را خاموش کنید.
  5. حالا در ظرفی جداگانه، گوشت چرخ‌کرده را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید.
  6. مقداری از گوشت چرخ‌کرده را با دست برداشته و گلوله‌های کوچک درست کنید و داخل روغن به صورت جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.
  7. حالا یک قابلمه ای مناسب را روی گاز با حرارت ملایم قرار دهیدو آرد، آب، زردچوبه ، نمک و فلفل داخل آن بریزید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
  8. وقتی آب به جوش آمد، کشک یا ماست چکیده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد بخوبی مخلوط شوند.
  9. بعد از ده دقیقه که مواد درون قابلمه جوشید؛ پیاز داغ، مغز گردوها و کوفته ریزه‌های سرخ‌شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
  10. در پایان نعناع خشک را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کله جوش جا بیفتد.
  11. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا کله جوش به خوبی جا بیفتد.
  12. وقتی غذا جا افتاد ، قابلمه را از روی حرارت بردارید و غذا را در ظرفی مناسب بکشید و با نان نوش جان کنید.
نکته:
  • توصیه می‌شود کله جوش ترکی را با استفاده از روغن حیوانی و کشک پرچرب تهیه کنید. به این صورت یک غذای بسیار خوشمزه‌تر خواهید داشت.
  • در اضافه‌کردن نمک به این غذا دقت کنید چون خود کشک شور است و ممکن است غذای شما شور و غیر قابل خوردن بشود.
  • این غذا را بدون گوشت و به سبک ساده نیز می‌توانید تهیه کنید.
  • کله جوش را با گردو، نعناع داغ و پیازداغ تزیین کنید.
  • بسیاری افراد مقداری نان سنگک داخل این غذا خرد کرده و مثل دیزی آن را میل می‌کنند. 
امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را ببرید و این غذای سنتی خوشمزه و پرخاصیت را تهیه کنید.

گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل