اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه چلو گوشت نذری (چلو گوشت به سبک پسران کریم)
44033_141.jpg

طرز تهیه چلو گوشت نذری (چلو گوشت به سبک پسران کریم)

چلو گوشت یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که خورشت آن با گوشت گردن گوسفندی، ماهیچه و … تهیه می‌شود. چلو گوشت را معمولا در مراسم مهمی مانند عروسی و یا مهمانی‌های رسمی سرو می‌کنند. البته گاهی در ایام محرم، برخی افراد چلو گوشت را به عنوان غذای نذری تهیه کرده و بین عزاداران تقسیم می‌کنند. چلو گوشت نذری به اندازه قیمه نذری و عدس پلو نذری مرسوم نیست اما به هر حال جزو غذاهایی است که بسته به وسع صاحب نذر به مقدار متفاوتی تهیه شده و توزیع می‌گردد. 
در اینجا قصد داریم طرز تهیه چلو گوشت نذری بسیار خوشمزه‌ای را به شما آموزش دهیم که طعمی فوق‌العاده و فراموش‌نشدنی دارد. مواد ذکر شده در این مطلب برای ۴ نفر کافی است پس برای تهیه چلو گوشت نذری حتما مقادیر را به نسبت تعداد افراد افزایش دهید.  

مواد لازم برای تهیه چلو گوشت نذری:


گوشت گردن گوسفند ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی ۲ ق غذاخوری
نمک، فلفل به میزان لازم
زعفران، دارچین، برگ بو به میزان لازم
آبلیمو تازه ۱ ق غذاخوری

طرز تهیه چلو گوشت نذری:

  1. برای تهیه چلو گوشت نذری باید پیاز زیادی استفاده کرد و با حوصله و زمان زیاد غذا را پخت.
  2. ابتدا گوشت ماهیچه را با کمی روغن تفت دهید و بعد حدود ۵ برابر گوشت، پیاز خلال‌شده روی آن بریزید.
  3. کمی زعفران و دارچین روی گوشت و پیاز بپاشید و درب قابلمه را ببندید تا با حرارت کم، آرام‌آرام گوشت و پیاز آب بیندازند و پخته شوند.
  4. پخت گوشت چلو گوشت نذری حدود ۲- ۳ ساعت طول می‌کشد. در این فاصله، اگر حرارت را بیشتر کنید،آب غذا زودتر تبخیر می‌شود پس لازم است اول ماهیچه را از قابلمه بیرون آورده، پیازها را حسابی تفت دهید  تا رنگشان طلایی تیره بشود.
  5. بعد مقداری آب داغ ریخته، ماهیچه را به قابلمه برگردانید و تا ۱ ساعت بعد، باحرارت خیلی کم بپزید و اگر لازم بود کم‌کم آب جوش اضافه کنید. 
  6. در آخر کمی زعفران و مقداری آبلیمو (بسته به ذایقه) و مقداری نمک به غذا اضافه کنید. 
  7. در صورت تمایل می‌توانید چند حبه سیر، هویج، کرفس و یا فلفل دلمه‌ای برای معطر‌کردن خوراک استفاده نمایید اما بدون این مواد نیز، چلو گوشت نذری شما بسیار خوشمزه و مطبوع خواهد بود.

برای تهیه چلو زعفرانی، از دستور زیر پیروی کنید:

طرز تهیه چلو زعفرانی برای چلو گوشت نذری:

  1. برای پخت چلو زعفرانی به روش آبکشی، ابتدا برنج را چند مرتبه با آب ولرم بشویید تا آب برنج زلال شود.
  2. سپس برنج را به مدت ۲ الی ۳ ساعت داخل آب و نمک خیس کنید به‌طوری که آب، تقریبا چهار یا پنج سانتی‌متر بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد.
  3. مقدار نمک به نسبت هر پیمانه برنج، نصف قاشق غذاخوری می‌باشد.
  4. حالا قابلمه مناسبی را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
  5.  آب نمکی که برنج را درون آن خیس کرده‌اید، خالی کرده و برنج را داخل آب‌جوش بریزید.
  6. چند دقیقه صبر کنید تا آب برنج به جوش بیاید، سپس یکی، دوبار آهسته آن را به‌هم بزنید و چند لحظه منتظر بمانید تا مغز برنج کمی نرم شود. (برای امتحان‌کردن برنج در این مرحله، یک دانه برنج را با نوک انگشت له کنید. اگر مغز آن زبر و خشک نبود می توانید آن را آبکش کنید.
  7. در این مرحله، برنج را در آبکش بریزید تا آب آن خارج شود. 
  8. در نهایت ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع ته قابلمه ریخته و برنج را از آبکش داخل قابلمه بریزید و اطراف آن را با قاشق جمع کرده و به‌صورت مخروطی به سمت بالا بیاورید.
  9. درب قابلمه  را با یک پارچه نخی و یا حوله تمیز پوشانده و آن را روی قابلمه قرار دهید و بعد قابلمه را روی اجاق با شعله کم بگذارید تا برنج دم بکشد. 
  10. برای دو تا چهار پیمانه برنج حدود ۲۵ دقیقه و برای چهار تا ده پیمانه برنج، ۴۰ دقیقه زمان لازم است تا برنج تا دم بکشد.


طرز تهیه چلو گوشت نذری، طرز تهیه چلو گوشت مجلسی، طرز تهیه چلو زعفرانی، روش های پخت برنج، برنج دمی

فوت و فن‌های پخت برنج:

  • اگر کارمند هستید و فرصت زیادی برای پخت برنج ندارید، می‌توانید هر صبح قبل از خروج از خانه برنج را آبکش کنید و در قابلمه بگذارید و در یخچال نگه دارید. سپس بلافاصله بعد از رسیدن به خانه آن را روی گاز بگذارید و با آب روغن دم کنید. در این صورت برنج شما یک ربع تا ۲۰ دقیقه به پخت نیاز دارد.
  • وقتی می‌خواهید برنج را آبكش کنید یك لیوان از آب آن را بردارید و با یكی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج درصورتی که شور نباشد برای بچه‌ها خیلی مفید است.
  • برنج را می‌توانید به شیوه بخارپز بپزید. در این صورت باید ته قابلمه بزرگی را آب بریزید و برنج آبکش شده را در صافی ریخته، این صافی را در قابلمه قرار دهید. آب ته قابلمه نباید با صافی در تماس باشد. حالا برنج را دم کنید تا بدون ته دیگ، بخارپز شود.
  • اگر می‌خواهید زعفران رنگ بهتری داشته باشد، آن را در یک استکان با آب جوش مخلوط کنید و هنگام دم کردن برنج، استکان را لای برنج‌ها قرار دهید. در این صورت زعفران بیشترین میزان رنگ خود را خواهد داشت.



گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل