اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه نان زنجبیلی کلاسیک (مخصوص کریسمس)
52803_804.jpg

طرز تهیه نان زنجبیلی کلاسیک (مخصوص کریسمس)

نان زنجبیلی یا بیسکوییت زنجبیلی یکی از شیرینی‌های مخصوص کریسمس است. این شیرینی در سال ۹۹۲ میلادی، توسط راهبی آمریکایی به اروپا برده شد. این راهب، طرز پخت بیسکوییت‌های زنجبیلی را به دوستان فرانسوی مسیحی‌اش یاد داد و در سال ۹۹۹ در گذشت. بعدها در درقرن سیزدهم، نان زنجبیلی توسط مهاجران آلمانی به سوئد برده شد  و در قرن ۱۵، آلمانی‌ها تولید گسترده نان زنجبیلی را آغاز کردند. 
نان زنجبیلی معمولا با زنجبیل، میخک، جوز هندی یا دارچین طعم‌دار می‌شود و برای شیرینی آن از عسل، شکر و یا شهد استفاده می‌شود. 
در ادامه قصد داریم طرز تهیه این نان که به یکی از نمادهای کریسمس تبدیل شده و یکی از پرطرفدارترین شیرینی‌های جشن سال نو محسوب می‌شود را به روش کلاسیک به شما آموزش دهیم. 

مواد لازم برای تهیه نان زنجبیلی مخصوص کریسمس:

 
 کره بدون نمک ۱۰ ق غذاخوری 
شکر قهوه‌ای ۳/۴ پیمانه 
شیره خرما ۲/۳ پیمانه 
تخم مرغ  ۱ عدد 
عصاره وانیل  ۲ ق چای‌خوری 
 آرد سفید ۳ و ۱/۳ پیمانه 
 جوش شیرین ۱ ق چای‌خوری 
نمک دریا  ۱/۲ ق چای‌خوری 
پودر زنجبیل  ۱ ق غذاخوری 
پودر دارچین  ۱ ق غذاخوری 
جوز هندی  ۱/۲ ق چای‌خوری 
پودر میخک  1/4 ق چای‌خوری
شیرینی زنجبیلی کریسمس، طرز تهیه نان زنجبیلی،  شیرینی مخصوص کریسمس


طرز تهیه نان زنجبیلی مخصوص کریسمس:

  1. برای تهیه نان زنجبیلی مخصوص کریسمس ابتدا کره را داخل کاسه دستگاه میکسر انداخته و حدود ۱-۲ دقیقه بزنید تا حالت پفی و روشن پیدا کند.
  2. شکر قهوه‌ای و شیره خرما را به آن اضافه کرده و با سرعت ۳، حدود ۱ دقیقه مواد را هم بزنید. 
  3. تخم مرغ و عصاره وانیل را اضافه کرده و ۲ دقیقه دیگر مواد را با سرعت ۲ هم بزنید.
  4. حالا در یک کاسه بزرگ، مواد خشک شامل آرد، نمک، جوش شیرین، پودر زنجبیل، دارچین، جوز هندی و میخک را با همزن دستی ویسک کنید. 
  5. مواد خشک که خوب مخلوط شدند، آن‌ها را به ظرف میکسر اضافه کرده و با مواد قبلی با سرعت متوسط مخلوط کنید.
  6. خمیر شما در این مرحله سفت و خشک است، این خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید.
  7. هر قسمت را در یک کیسه فریزر یا سلفون حسابی بپیچانید به طوری که هیچ هوایی به داخل نفوذ نکند.
  8. هر دو تکه خمیر مهروموم شده را حدود ۴ ساعت تا یک شب داخل یخچال قرار دهید. (این مرحله خیلی مهم است.)
  9. بعد از این مدت زمان، سراغ پختن نان‌های زنجبیلی‌ می‌رویم. پس طبق روال همیشگی ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا حسابی داغ شود.
  10. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و به سراغ قالب زدن خمیر بروید.
  11. سطح کار را کاملا آردپاشی کنید، یکی از خمیرها را از کیسه بیرون آورده و به ضخامت کم پهن کنید. 
  12. حالا با هر قالبی که دوست دارید، (ادمک، درخت کریسمس، خانه، دانه برف، بابانوئل…) خمیر را برش بزنید.
  13. خمیرهای برش زده را با فاصله ۲-۳ سانت از یکدیگر روی کاغذ روغنی کف سینی فر قرار دهید. 
  14. هربار اضافه خمیر را گلوله کرده، دوباره پهن کنید و قالب بزنید تا خمیر تمام شود. 
  15. سینی را داخل فر قرار دهید و شیرینی‌ها را حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید. 
  16. نشانه پخته‌شدن نان زنجبیلی‌ها، طلایی‌شدن حاشیه‌ها و پخته‌شدن قسمت میانی است پس منتظر تغییر رنگ آنچنانی نباشید و بعد از ۱۰ دقیقه فر را خاموش کنید.
  17. سینی را که از فر خارج کردید، صبر کنید تا نان‌ها کاملا خنک شوند و بعد آن‌ها را از کاغذ روغنی جدا کنید. 
  18. نان‌های زنجبیلی شما آماده هستند. شما می‌توانید با استفاده از رویال آیسینگ روی بیسکوییت‌ها را تزیین کنید و آن‌ها را در شب کریسمس به عزیزان‌تان هدیه دهید.

نکته:

اگر خمیر اضافه آمد، می‌توانید آن را سلفون پیچ کرده و  تا ۴ روز داخل یخچال و تا ۲ ماه داخل فریزر نگه‌داری کنید.
امیدواریم از این آموزش کامل و جامع نهایت استفاده را ببرید و این نان-شیرینی‌های زنجبیلی خوشبو و خوشمزه را تهیه کرده و از خوردنشان لذت ببرید.

تهیه و ترجمه: مجله اینترنتی infdqa

می فایل