اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه مرصع پلو مجلسی
60308_623.jpg

طرز تهیه مرصع پلو مجلسی

مرصع پلو یا جواهرپلو یکی از خوشمزه‌ترین پلوهایی است که می‌توانید به عنوان غذای مجلسی در مهمانی‌ها سرو کنید. برای تهیه این غذا به زمان زیادی نیاز ندارید اما از مواد اولیه متنوع و زیادی باید استفاده کنید. برای آشنایی با طرز تهیه مرصع پلوی مجلسی خوشمزه با ما همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه مرصع پلو:

 برنج ایرانی
به ازای هر نفر ۱ پیمانه
فیله مرغ
۱ کیلوگرم
پیاز
 2 عدد
کره
 50 گرم
زرشک و کشمش
از هر کدام ۱۰۰ گرم
خلال پسته و بادام
 از هر کدام ۱۰۰ گرم
 زعفران دم کرده
 2-3 ق غذاخوری
 خلال پوست پرتقال
۱۰۰ گرم
 شکر ۲-۳ ق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه
به میزان لازم

طرز تهیه مرصع پلو:

  1. برای تهیه مرصع پلو ابتدا برنج‌ها را پاک کرده و بشویید و حدود ۲-۳ ساعت خیس کنید.
  2. بعد پیازها را خلالی خرد کرده و در یک تابه با نیمی از کره تفت دهید.
  3. فیله مرغ را به صورت درسته و یا نگینی خردشده با پیاز داغ تفت دهید.
  4. کمی زردچوبه را به فیله مرغ اضافه کنید و تفت دهید.
  5. بعد از ۵ دقیقه تفت دادن، حدود ۱ لیوان آب روی مواد بریزید و درب ظرف را ببندید تا فیله‌ها حدود ۱۵ دقیقه پخته و نرم شوند.
  6. حالا ۱ ق از زعفران دم‌کرده را روی فیله‌ها بریزید تا عطر و رنگ زعفران را به خود بگیرند.
  7. بقیه کره را داخل تابه ریخته و زرشک و کشمش پاک و شسته‌شده را داخل آن تفت دهید.
  8. نیمی از شکر را اضافه کرده و با زرشک و کشمش تفت دهید.
  9. نیم دیگری از شکر را با خلال پوست پرتقال‌ها در ظرفی جداگانه تفت دهید.
  10. خلال بادام‌ها را به خلال پرتقال اضافه کرده و کمی تفت دهید تا نرم شود.
  11. در این فاصله یک قابلمه را پر از آب کنید و وقتی آب به جوش آمد، برنج‌ها را داخل آب جوش ریخته و بعد از چند دقیقه(بسته به نوع برنج) آبکش کنید.
  12. برنج را با ته‌دیگ مورد نظر دم کنید.
  13. وقتی برنج دم کشید؛ برنج را داخل دیس زیبایی کشیده و مقداری از برنج را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و این برنج زعفرانی را همراه با موادی که آماده کردید، با هر طرحی که دوست دارید روی برنج ریخته و آن را تزیین کنید.
  14. با این مقدار مواد اولیه می‌توانید این غذا را برای حدود ۵-۶ نفر حاضر کنید.

معمولا افراد از روش ساده‌تر یعنی دم‌کردن پلوی ساده و در نهایت تزیین پلو با مواد حاضرشده به صورت جداجدا استفاده می‌کنند اما برخی دیگر مواد حاضرشده را با فیله‌ها مخلوط کرده و این ترکیب را روی پلوی ساده می‌ریزند. روش‌های تزیین این غذا بسیار متنوع است و شما به هر روشی که بخواهید می‌توانید این غذا را تزیین و سرو کنید.

چند نکته درباره تهیه مرصع پلو:

  • در مرصع پلو، برنج حتما باید برنج ایرانی و آبکش شده باشد و نباید آن را کته کرد.
  • تفاوت مرصع پلو با شیرین پلو این است که در شیرین پلو خلال‌ها لابه‌لای برنج داده می‌شوند و هویج خلال شده یکی از اجزای تشکیل دهنده اصلی شیرین پلو است در حالی که در مرصع پلو، مواد لابه‌لای برنج قرار نمی‌گیرند و سطح آن را می‌پوشانند. خلال هویج هم در آن ریخته نمی‌شود.
  • برای تهیه خلال پرتقال، باید قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال را جدا کنید، به صورت خلال درآورید و آن را ۳ بار و هر بار به مدت ۷ دقیقه در آب بجوشانید و آب را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود. در سومین مرحله جوشاندن، بهتر است به اندازه یک بند انگشت نبات به خلال‌ها اضافه کنید تا خلال‌های پرتقال شیرین شوند. البته این مورد سلیقه‌ای است.
  • در استفاده از زعفران برای پخت این غذا دست و دلباز باشید.

امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را برده و بتوانید این غذای خوشمزه و زیبا را تهیه کرده و در مهمانی‌ها سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.

گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل