از دیرباز یکی از راههای نگهداری طولانی مدت میوهها، پخت مربا بوده است. برای پخت مربا میوه درسته یا خردشده، با پوست یا بدون پوست را با آب و شکر میپزند و درون ظروف شیشهای در بسته میریزند. به این ترتیب، میتوان برای مدت طولانی آنها را در جای خنک نگهداری کرد.
تقریبا با تمام میوهها میتوان مربا تهیه کرد که از جمله خوشمزهترین آنها میتوان به مربای توت فرنگی، مربای به، مربای زرشک، مربای زغال اخته، مربای ریواس، مربای زنجبیل، مربای هویج و … اشاره کرد.
قبلا طرز تهیه مربای سیب را به شما آموزش دادهایم، در اینجا طرز تهیه مربای سیب گلاب درسته را میخوانید.
مواد لازم برای تهیه مربای سیب گلاب:
سیب گلاب ریز | ۱ کیلوگرم |
آب | ۳ لیوان |
شکر | ۵ لیوان |
گلاب | نصف استکان |
زعفران | به میزان لازم |
آبلیمو | نصف استکان |
طرز تهیه مربای سیب گلاب:
- برای تهیه مربای سیب گلاب ابتدا داخل یک ظرف بزرگ آب بریزید ونصف لیوان آبلیمو یا سرکه داخل آن بریزید وکنار بگذارید.
- سیبها را پوست گرفته و یا با پوست، با استفاده از یک چاقوی نازک و تیز و یا ابزار لولهای مخصوص، دانههای سیبها را خالی کنید اما مواظب باشید چوب ته سیب حدا نشود.
- سیبها را پس از خالیکردن، داخل ظرف آب و آبلیمو قرار دهید تا تیره نشوند.
- حالا ۳ لیوان آب و ۵ لیوان شکر را داخل قابلمه بریزید. بهتر است قابلمهای که برای پخت مربا استفاده میکنید، لعابی باشد.
- قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.
- وقتی چند جوش زد، آب سیبها را خالی کنید و سیبها را داخل شیره بریزید و با شعله کم بگذارید سیبها پخته شوند و شیره قوام بیاید.
- در این حین کف روی سیبها را تا حد ممکن بگیرید.
- حدودا نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه؛ بسته به میزان شعله زمان برای پخت لازم است که این زمان برای سیب های پوست نگرفته بیشتر میشود.
- برای خوشرنگتر شدن مربا، در مراحل آخر پخت به آن مقداری زعفران دمکرده اضافه کنید.
- همچنین برای معطرشدن مربا، نصف لیوان گلاب در مراحل پایانی پخت به مربا اضافه کنید.
نکته:
- برای نکته تهیه مربای سیب گلاب میتوانید سیبها را خرد کنید اما از آنجا که این نوع سیب ریز و نقلی است، بسیاری از افراد از سیب درسته برای تهیه این مربا استفاده میکنند.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری آب لبو داخل مربا بریزید تا رنگ زیباتری داشته باشد.
امیدواریم این مربای خوشرنگ و خوشمزه را تهیه کنید و از طعم بینظیر و عطر عالی آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی infdqa
