اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه لوز نارگیل (شیرینی مخصوص عید نوروز)
67097_139.jpg

طرز تهیه لوز نارگیل (شیرینی مخصوص عید نوروز)

“شیرینی لوز” یکی از شیرینی‌های اصیل ایرانی است که به نوعی خاص و ویژه ایام عید نوروز است. شیرینی لوز تنوع زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به لوز نارگیلی، لوز پسته، لوز بادام، لوز قندی و … اشاره نمود. طرز تهیه این شیرینی بسیار ساده است و به مواد اولیه کمی نیز نیاز دارد. اگر دوست دارید از مهمانان خود در ایام نوروز امسال با شیرینی خانگی دست پخت خودتان پذیرایی کنید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه لوز نارگیل را آموزش ببینید.

مواد لازم برای تهیه لوز نارگیل:

پودر نارگیل (ترجیحا ریز) ۲۰۰ گرم
شکر ۲۵۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۲ عدد
وانیل ۱/۴ ق چای‌خوری
آبلیمو ۱ ق سوپ‌خوری
خلال یا پودر پسته  برای تزیین

طرز تهیه لوز نارگیل:

  1. برای تهیه لوز نارگیل ابتدا شکر را با یک لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید. در این شیرینی مهم‌ترین نکته همین قوام‌آمدن شربت است که بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان می‌برد و برای امتحان کردن قوام مناسب شربت باید مقداری از شربت را بین دو انگشت تست کنید. در  صورتی که حالت موم مانند داشته باشد یعنی شربت شما آماده است. 
  2. در این فاصله، سفیده تخم‌مرغ را به همراه وانیل به مدت ۵ دقیقه با همزن بزنید تا حالت سبک و سفید پیدا کند. 
  3. شربت که به قوام مورد نظر رسید، سفیده تخم‌مرغ زده‌شده را به آن اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید و خیلی سریع هم بزنید.
  4. در همین مرحله آبلیمو را نیز اضافه کنید. اضافه کردن آبلیمو به این دلیل است که شیرینی شما شکرک نزند. 
  5. وقتی این مخلوط کمی از حرارت افتاد، پودر نارگیل را به آن اضافه کنید.
  6. وقتی مواد را خوب مخلوط کردیم، آن‌ را به ظرف مناسبی مانند ظرف باقلوا که مسطح است و دیواره کوتاهی دارد منتقل کرده و ظرف را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا مواد خودشان را بگیرند.
  7. سپس از یخچال بیرون آورده و با پودر پسته یا خلال پسته تزیین کنید و به صورت لوزی، یا مربع برش بزنید و سرو کنید.
امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده و بتوانید این شیرینی خوشمزه و سنتی و اصیل را برای ایام عید نوروز امسال آماده کنید و از طعم یک شیرینی خانگی خوشمزه لذت ببرید. نوش جان.

چند نکته درباره تهیه شیرینی لوز:

  • همان‌طور که گفته شد لوز تنوع زیادی دارد. در صورتی که بخواهید انواع دیگر لوز شامل لوز بادام، لوز پسته و … را تهیه کنید، باید شربت شما کمی غلیظ‌تر باشد.
  • برای تهیه لوز پسته یا بادام می‌توانید زمانی که شربت در حال جوشیدن است، مقداری عرق بیدمشک یا عرق نسترن نیز به آن اضافه کنید. به این ترتیب که باید میزان آب را نصف کرده و به جای آن عرق بیدمشک یا عرق نسترن اضافه کنید. 
  • در دستور سنتی تهیه لوز نارگیل از سفیده تخم‌مرغ استفاده نمی‌شود و شما می‌توانید آن را حذف کنید. 
  • می‌توانید به نیمی از مواد کمی زعفران اضافه کنید و نيم ديگر را سفيد نگه دارید و به این ترتیب، لوز دو رنگ داشته باشید.

گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل