اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه قیمه نثار قزوین
35059_796.jpg

طرز تهیه قیمه نثار قزوین

قیمه نثار که در گویش عامیانه به اشتباه به آن قیمه نساء نیز گفته می‌شود، غذای سنتی و مجلسی شهر قزوین است. در گذشته قیمه نثار قزوین جزو غذاهای بسیار تشریفاتی محسوب و معمولا به عنوان شام عروسی به همراه مخلفات سرو می‌شده است. برای درست‌کردن قیمه نثار قزوین اصیل نیاز به اودیه مخصوصی به نام ادویه قیمه نثار دارید که در شهر قزوین یافت می‌شود. 

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار قزوین:


 زرشک  3 قاشق سوپ‌خوری
 کره  120 گرم
 شکر دانه‌ریز  1 قاشق چایخوری
 خلال بادام  3 قاشق سوپ‌خوری
خلال پسته  2 قاشق سوپ‌خوری
 گلاب  1/2 پیمانه
 گوشت قیمه‌ای  450 گرم
 روغن مایع  به مقدار لازم
 رب گوجه‌فرنگی  2 قاشق سوپ‌خوری
 پیاز داغ  3 قاشق سوپ‌خوری
 ادویه پلویی  1/2 قاشق چای‌خوری
 پودر دارچین  1 قاشق سوپ‌خوری
پودر هل  1 قاشق سوپ‌خوری
 نمک  1 قاشق سوپ‌خوری
 برنج  3 پیمانه
 زعفران دم‌کرده  1 قاشق چای‌خوری




طرز تهیه قیمه نثار قزوین:

  1. برای تهیه قیمه نثار قزوین؛ زرشک را از قبل پاک کرده، بشویید و خیس کنید. 
  2. زرشک خیس‌شده را آبکش کرده و به همراه شکر، کره و مقداری استاک (عصاره گوشت) داخل طرفی ریخته به مدت ۴۵ دقیقه کنار بگذارید. 
  3. سپس مخلوط زرشک را داخل تابه بریزید و با حرارت کم تفت دهید.
  4. خلال‌های بادام و پسته شسته‌شده را به مدت ۱۰ دقیقه داخل گلاب، خیس‌ کرده و بعد آبکش کنید.
  5. داخل قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و گوشت‌ها را به اندازه‌ای که آب آن‌ها کشیده شود تفت دهید. 
  6. داخل یک تابه، رب گوجه‌فرنگی بریزید و با کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد سپس به گوشت اضافه کنید.
  7. به گوشت‌ها حدود ۳ پیمانه آب نیز اضافه کنید به صورتی‌که که روی آن‌ها را بگیرد سپس یک قاشق سوپ‌خوری از مخلوط خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید و اجازه دهید باهم پخته شوند.
  8. در اواسط پخت، نیمی از زرشک را به گوشت‌ها اضافه کنید. 
  9. در ۱۵ دقیقه نهایی پخت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ترکیب حسابی جا بیفتد.
  10. باقی‌مانده ادویه پلویی را در تابه‌ای جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. 
  11. در اواخر پخت گوشت، ادویه پلویی را به همراه نمک، دارچین و هل به گوشت اضافه کنید و مخلوط گوشت را کنار بگذارید.
  12. به سراغ برنج بروید و به روش معمول آن را آبکش کنید. 
  13. کف یک قابلمه مقداری روغن ریخته و صبر کنید تا داغ شود سپس برنج آبکش‌شده و مخلوط گوشت و ادویه را به صورت لایه‌لایه داخل قابلمه بریزید. 
  14. درب قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا بخار بگیرد.
  15. بقیه کره را با ۳ قاشق سوپ‌خوری روغن مایع روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. زمانی‌که بخار برنج بلند شد، کره داغ‌شده را روی آن بریزید و حرارت را کم کنید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
  16. مقداری از برنج‌ را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و مقدار دیگری را با مخلوط زرشک و خلال‌ها مخلوط کرده و کنار بگذارید.
  17. قیمه نثار قزوین را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و زرشک و خلال بادام و پسته تزیین کنید.
نکته: یک روش دیگر سرو قیمه نثار قزوین به این صورت است که برنج را به صورت ساده دم می‌کنید و بعد داخل ظرف سرو کشیده، روی آن را با قیمه نثار، زرشک و خلال بادام و پسته و خلال پوست نارنج تزیین می‌کنید. 


گروه آشپزی infdqa

می فایل