اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه شیر برنج خوشمزه به دو روش + عکس تزیین شیر برنج
38101_643.jpg

طرز تهیه شیر برنج خوشمزه به دو روش + عکس تزیین شیر برنج

شیر برنج غذای سنتی ساده‌ای است که معمولا به صورت شیرین و در وعده صبحانه، عصرانه، افطاری و یا به عنوان دسر پس از صرف غذا مصرف می‌شود. شیر برنج به‌‌ دلیل وجود شیر (منبع غنی از کلسیم) و برنج (منبع ویتامین‌های گروه ب) و همچنین طعم‌دهنده‌های مقوی و آرام‌بخش اعصاب مانند هل و گلاب، بسیار مفید است. 
طرز تهیه شیر برنج بسیار ساده است و شما می‌توانید این خوراک سالم و خوشمزه را به راحتی تهیه کرده و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. همچنین می‌توانید با تزیین شیر برنج به شکل‌های متنوع و جذاب، کودکان را به خوردن این چاشت مقوی و بهره‌بردن از خواص بی‌نظیر شیر و برنج تشویق نمایید. 


مواد لازم برای تهیه شیر برنج خوشمزه (روش اول):


هل نصف ق مرباخوری
شکر (اختیاری) ۲ پیمانه
خلال پسته ۲ ق غذاخوری
خلال بادام ۱ ق غذاخوری
برنج معطر ۱ پیمانه
شیر ۴٫۵ لیتر
گلاب به میزان لازم
نمک ۱/۴ ق چای‌خوری


طرز تهیه شیر برنج خوشمزه (روش اول):

  1. برای تهیه شیر برنج ابتدا؛ برنج را بشویید و با یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک، یکی دو ساعت آن را خیس کنید.
  2. سپس، آب برنج را خالی کرده و به آن شیر اضافه کنید. 
  3. مخلوط برنج و شیر را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری گلاب به آن‌ها اضافه کنید.
  4. بعد از اینکه برنج کاملاً پخت و له شد، خلال بادام، هل آسیاب‌شده و شکر را به آن‌ها اضافه کنید و مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. 
  5. بعد از اینکه شیر برنج شما جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و داخل ظرف سرو بکشید. 
  6. روی شیر برنج را با خلال پسته تزیین کنید.


مواد لازم برای تهیه شیر برنج (روش دوم):


برنج ۲ پیمانه
شیر ۸ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
گلاب  نصف پیمانه

طرز تهیه شیر برنج (روش دوم): 
  1. برای تهیه شیر برنج به روش دوم باید ابتدا برنج را از شب قبل در کمی آب خیس کنید.
  2. در یک قابلمه مناسب، برنج را همراه با ۳ لیوان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج نرم شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
  3. سپس شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا له شده و مغزپخت شود .
  4. پس از اینکه دانه‌های برنج کاملا باز شد، شکر را با نصف لیوان آب‌جوش مخلوط کنید و به شیر برنج اضافه نمایید.
  5. شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود و برنج ته نگیرد.
  6. حدود ۱۰ دقیقه آخر پخت، گلاب را به شیر برنج اضافه کنید و همچنان آن را هم بزنید.
  7. ۱۰ دقیقه بعد از اضافه‌کردن گلاب، حرارت را خاموش کنید و یک دم‌کنی تمیز روی قابلمه قرار دهید و در قابلمه را ببنید و ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد.
  8. بعد از اینکه شیر برنج آماده شد حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمی سرد شود. سپس شیر برنج را در ظرف مناسب سرو کرده و با پودر پسته یا مربا تزئین کنید.


چند نکته مهم برای تهیه شیر برنج

  • برای خوشمزه‌تر شدن شیر برنج می‌توانید خلال بادام و پسته را از یک شب قبل، با شکر و گلاب خیس کنید.
  • اگر می‌خواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید، آن را غلیظ‌تر از همیشه درست کنید و اجازه دهید آب آن کاملا بخار شود،سپس داخل قالب ریخته با پشت قاشق فشار دهید و چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود و بتوانید آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
  • حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
  • برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو می‌کنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.

چند نمونه تزیین شیر برنج
طرز تهیه شیر برنج، تزیین شیر برنج، شیر برنج قالبی، شیر برنج مجلسی، شیر برنج
شیر برنج، طرز تهیه شیر برنج، پخت شیر برنج، شیر برنج قالبی، شیر برنج مجلسی
طرز تهیه شیر برنج، شیر برنج قالبی، شیر برنج مجلسی، شیر برنج، فرنی آرد برنج


گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل