اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه شیرینی مربایی (شیرینی مخصوص نوروز)
65063_651.jpg

طرز تهیه شیرینی مربایی (شیرینی مخصوص نوروز)

“شیرینی مربایی” که به شیرینی مارمالادی، شیرینی آلمانی و یا شیرینی مشهدی مشهور است، یکی از انواع شیرینی‌ مخصوص نوروز است. شیرینی مربایی ماندگاری بالا و طعم بسیار خوبی دارد و می‌توان آن را با تنوع بسیار زیادی تهیه کرد. این شیرینی که جزو شیرینی‌های خشک محسوب می‌شود همیشه طرفداران خاص خود را دارد اما در ایام عید نوروز بیش از همیشه مورد توجه قرار می‌گیرد.
با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی مربایی مخصوص نوروز را آموزش ببینید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی (شیرینی مشهدی):

 آرد ۶۰۰ گرم 
کره یا روغن جامد ۳۰۰ گرم 
شیر ۶۰ گرم 
 تخم مرغ  ۱ عدد 
نمک ۱ پینچ 
وانیل  نصف ق چای‌خوری 
پودر قند   100 گرم
 مارمالاد به میزان لازم 
عسل گرم ۶۰ گرم

طرز تهیه شیرینی مربایی (شیرینی مشهدی):

  1. برای تهیه شیرینی مربایی ابتدا روغن جامد یا کره و پودر قند را باهم مخلوط کرده و هم بزنید تا نرم و پوک شود. 
  2. به ترتيب عسل گرم، تخم مرغ، شير و وانيل را اضافه کرده و مواد را مخلوط كنيد.
  3. دقت کنید که نبايد مواد را زياد هم بزنيد و فقط در حد مخلوط‌شدن و يكدست شدن باید هم بزنید.
  4. در این مرحله آرد را اضافه كنید و با قاشق به آرامي فقط در حدی که مواد  يكدست و مخلوط شوند، هم بزنید. 
  5. خمير شیرینی مربایی در این مرحله كمی حالت چسبنده دارد بنابراین باید آن را حدود یکی، دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا خنک شود و بتوان آن را قالب زد.
  6. بعد از استراحت، خمير را بين دو نايلون به ضخامت ۲ ميل باز كرده و قالب بزنيد.
  7. برای قالب زدن مي‌توانيد به مقدار خيلي كم آرد زير خمير بپاشيد و بعد قالب بزنید.
  8. حالا شیرینی‌ها را روی کاغذ روغنی، کف سيني فر چيده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقيقه با حرارت ۱۵۰ درجه بپزيد. (با توجه به متفاوت بودن حرارت فر‌ها، اين زمان ممكن است تغيير كند. شیرینی‌ها بايد كمي تغيير رنگ بدهند و بعد از این تغییر رنگ، آماده بیرون آمدن هستند.)
  9. وقتی شیرینی‌ها خنك شدند، بين آن‌ها ها مقداری مارمالاد دل‌خواه قرار داده  و روی آن‌ها را با انواع مغزیجات، شکلات یا پودر قند تزيين كنيد. برای چسبيدن مواد به رويه شیرینی، از عسل گرم استفاده کنید.
  • چند نکته مهم درباره تهیه شیرینی مربایی مخصوص نوروز:
  • فراموش نکنید که خمیر این شیرینی نباید ورز داده شود و فقط در حد مخلوط‌شدن جمع شود.
  • اگر این خمیر را ورز دهید، سریع به روغن میفتد و شیرینی بی‌کیفیت می‌شود.
  • برای این شیرینی از روغن نیمه جامد هم توان استفاده کرد، فقط باید خمیر را کم‌کم از یخچال بیرون آورد تا گرم نشود و قالب زدن آن راحت باشد.
  • اگر دمای فر بیش از حد داغ باشد شیرینی‌ها تغییر شکل داده و یا خیلی خشک می‌شوند. 
  •  این شیرینی ماندگاری خیلی خوبی دارد اما چون لای آن از مربا یا مارمالاد استفاده می‌شود، ممکن است کمی از تازگی بیفتد. پیشنهاد می‌کنیم شیرینی‌ها را بعد از پخت در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و برای مصرف هر روز به مقدار نیاز از آن‌ها بردارید و مابین آن‌ها مربا بریزید تا مشکلی برای کیفیت شیرینی‌ها پیش نیاید.
  •  شیرینی مربایی درون یخچال تا یک هفته عالی و تازه باقی می‌ماند.
امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را ببرید و بتوانید این شیرینی خوشمزه را برای عید نوروز تهیه کنید و از طعم یک شیرینی خانگی خوشمزه لذت ببرید. نوش جان.

گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل