اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه سوفله مرغ و سس سفید
93742_468.jpg

طرز تهیه سوفله مرغ و سس سفید

سوفله در واقع نوعی کیک سبک است که در فر یا تنور تهیه می‌شود. سوفله با مواد متنوع و مختلفی ترکیب می‌شود و به عنوان غذای اصلی مانند سوفله مرغ، سوفله سیب زمینی و … و یا سوفله شکلات و … به عنوان دسر سرو می‌شود. واژه سوفله از یک فعل در زبان فرانسه مشتق می‌شود که به معنای پف کردن و بالا آمدن مواد می‌باشد. 

اگر سوفله دسری باشد از مواد دیگری مانند پنیر و مربا و میوه‌ها و شکلات و موز و لیمو و اگر سوفله غذایی باشد از سیب زمینی و ژامبون، سبزیحات، مرغ و … جهت ایجاد تنوع در مزه و طعم آن استفاده می‌شود. در ادامه این آموزش به طرز تهیه سوفله مرغ و سوفله مرغ مخلوط و همچنین سس های سفید آن ها به صورت مجزا پرداخته می‌شود.

 مواد لازم جهت تهیه سوفله  مرغ

مرغ

نیم کیلو

ماکارونی فرمی

۲۰۰ گرم

جعفری خرد شده

۲ قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده

۱ عدد

سس سفید

۱ فنجان

پنیر پیتزا

۱۵۰ گرم

رب گوجه فرنگی

۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل

به میزان لازم

 طرز تهیه سوفله مرغ

۱ . مرغ را تکه تکه کرده و به همراه پیاز بپزید.

۲ . ماکارونی را را با آب جوش و نمک پخته و ابکش نمایید.

۳ . مرغ و ماکارونی را مخلوط کرده به آن رب گوجه، کره و جعفری و سس اضافه کنید.

۴ . همه مواد را در ظرف پیرکس ریخته و پنیر را روی آن رنده کنید و در فر به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد.



مواد لازم جهت تهیه سس سفید سوفله

کره

۵۰ گرم

شیر

۱ پیمانه

آرد سفید

۲ ق س

خامه

۲ ق س

نمک و فلفل

به میزان لازم

 طرز تهیه سس سفید

کره را در یک قابلمه بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از آن، شیر را کم کم افزوده و مرتب با چنگال هم بزنید. حالا خامه و نمک و فلفل را اضافه کنید و مقدار دیگری حرارت دهید تا سس غلیظ شود.


سس سفید سوفله



 مواد لازم جهت تهیه سوفله مرغ و قارچ (مخلوط)

تخم مرغ

۲ عدد

قارچ خرد شده

۳۰۰ گرم

فلفل دلمه

۲ عدد

هویج

۲ عدد

پنیر پیتزا رنده شده

به میزان لازم

سینه مرغ

۱ عدد

پیاز

۱ عدد

ذرت پخته

۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم سس 

پیاز کوچک

۱ عدد

آب مرغ

۴ – ۵ قاشق غذاخوری

آرد سفید

۱ قاشق غذاخوری

کره

۲ قاشق غذاخوری

زعفران

کمی

خامه صبحانه

۲۰۰ گرم

جعفری رد شده

۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل

به میزان لازم

پودر اویشن

۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ (مخلوط)

  1. سینه مرغ را به همراه نمک و پیاز بپزید.
  2. قارچ ها را خرد کرده با کمی آب در حدی که نرم شود بجوشانید.
  3. هویج را خلال کرده و با کمی نمک بپزید و آبکش کنید.
  4. فلفل دلمه ها را نواری خرد کنید.
  5. ذرت را جوشانده و آبکش کنید.
  6. فر را را دمای ۱۸۰ دجه روشن کنید تا گرم شود.
  7. زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کرده و در دو ظرف جدا خوب هم بزنید تا سفیده کاملا فرم گرفته و کف کند و رنگ زرده روشن شود.
  8. ظرف پیرکس را چرب کرده و یک لایه پنیر پیتزا کف ظرف بریزید.
  9. مواد را با سس مخلوط نموده بعد زرده را اضافه نموده هم بزنید سپس سفیده رااضافه کرده و آرام به صورت دورانی با مواد مخلوط کنید تا پف سفیده نخوابد و مواد را داخل ظرف بریزید و رویشان را با پنیر پیتزا بپوشانید. در صورت تمایل می توانید حلقه ه های گوجه فرنگی روی پنیر پیتزا بچینید و به مدت ۱۵ دقیقه در فر بگذاریدتا پنیر روی سوفله ذوب شود.
  10. در آخر گریل را به مدت ۳ دقیقه روشن کنید تا روی سوفله طلایی شود.

سوفله مرغ

طرز تهیه سس سوفله مرغ

  1. پیاز را رنده کرده با کره تفت دهید.
  2. آرد ، نمک ، فلفل ، زعفران و آویشن را اضافه کرده کمی تفت دهید.
  3. خامه رااضافه کرده و مدام هم بزنید سپس آب مرغ را اضافه کرده و هم بزنید تا سس قوام پیدا کند.
  4. شعله را خاموش کرده و جعفری را به سس اضافه کنید.

گروه آشپزی infdqa

می فایل