اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه سمبوسه
53513_283.jpg

طرز تهیه سمبوسه

سمبوسه

سمبوسه یا سنبوسه (Samosa) یکی از غذاهای بسیار لذیذ بین‌المللی است که تقریبا در اکثر کشورهای جهان مانند کشورهای عربی، افغانستان، هندوستان و … به سبک‌های تقریبا مشابهی تهیه می‌شود اما در اصل سمبوسه، مربوط به کشور هند است. برای تهیه سمبوسه هندی از موادی مانند سیب‌زمینی، جعفری و فلفل سیاه استفاده می‌شود و مواد میانی را در خمیری نازک یا برشی از نان پیچیده و در روغن داغ سرخ می‌کنند. 
سمبوسه در ایران اما از قدیم به عنوان یک پیش‌غذا یا غذای جنوبی شناخته می‌شده و معمولا به همراه سس‌تند سرو می‌‌شود. در اکثر شهرهای جنوب و شرق کشور،  انواع سمبوسه‌‌های خوشمزه را می‌توانید در دکه‌های کوچک و بزرگ اطراف خیابان ببینید.

انواع سمبوسه

این روزها اما، تنوع سمبوسه بسیار زیاد شده که از آن میان می‌توان به سمبوسه سبزیجات، سمبوسه مرغ و قارچ، سمبوسه پنیری، سمبوسه هندی، سمبوسه پیتزایی و … اشاره کرد. در واقع می‌توان نان سمبوسه یا خمیر را با هر ماده دل‌خواهی پر کرد و نام آن را تغییر داد اما آنچه مشترک است، استفاده از نان لواش و یا خمیر فیلو برای تهیه سمبوسه و سرخ‌کردن سمبوسه در حمام روغن داغ است. 

در اینجا مجموعه‌ای کامل از آموزش پخت انواع سمبوسه‌های خوشمزه و محبوب را به همراه طرز تهیه خمیر و طرز پیچیدن سمبوسه را برای شما گردآوری کرده‌ایم که امیدواریم مفید واقع شود. با این مجموعه همراه باشید. 

سمبوسه سیب زمینی + ویدیو آموزش پیچیدن سمبوسه (سنبوسه):

سمبوسه سیب زمینی نوع اصیل و سنتی سمبوسه است. در این سمبوسه از گوشت، مرغ، پنیر و … خبری نیست و غذا به صورت گیاهی تهیه می‌شود. در واقع سمبوسه سیب زمینی تشکیل شده از سیب زمینی آبپز که به صورت نگینی خرد شده یا پوره می‌شود، به اضافه جعفری خردشده و نان لواش. 
نمته اصلی در تهیه این نوع سمبوسه استفاده از فلفل به مقدار زیاد است زیرا همان‌طور که می‌دانید غذاهای هندی و جنوبی به پرادویه و تندبودن مشهورند.
طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی + آموزش پیچیدن سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه آبادانی، طرز پیچیدن سمبوسه

سمبوسه مرغ و قارچ خوشمزه

سمبوسه مرغ و قارچ نوعی سمبوسه بسیار خوش‌خوراک است که با استفاده از مرغ پخته و ریش‌ریش‌شده، قارچ، فلفل دلمه و ادویه‌جات تهیه می‌شود. البته با توجه به سلیقه شخصی می‌توانید از پوره سیب زمینی نیز برای تهیه این غذا استفاده کنید. 
سمبوسه مرغ و قارچ نیز مانند بقیه انواع سمبوسه باید در حمام روغن سرخ شود اما اگر به کالری غذا اهمیت می‌دهید می‌توانید آن را داخل فر طبخ کنید. 
طرز تهیه سمبوسه مرغ و قارچ خوشمزه

خمیر یوفکا خانگی

خمیر یوفکا یا خمیر فیلو نوعی خمیر است که در تهیه آن از مایه خمیر یا بیكینگ پودر استفاده نمی‌شود و لازم نیست كه پف كند. نکته مهم در تهیه خمیر یوفکا تردی و نازكی این خمیر است و این‌که خمیر یوفکا موقع پخت در فر یا سرخ ‌شدن حتما باید ترد شود.
این خمیر در اصل روی ساج نیم‌پز می‌شود و نوع اصلی آن به قدری نازک پهن می‌شود كه مثل شیشه، از یک طرف، می‌توان  طرف دیگر را دید. برای پهن‌کردن خمیر یوفکا یا هر نوع خمیری که بخواهید به صورت خیلی نازک آن را باز کنید، به نشاسته ذرت نیاز دارید.
با خمیر یوفکا خوراک‌های بسیار متنوعی می‌توان تهیه کرد که از آن جمله می‌توان به انواع شیرینی‌جات مثل باقلوا ترکی، انواع پیش‌غذاها مانند سمبوسه و پیراشکی و همچنین بورک نیز اشاره کرد. این خمیر در واقع پایه اصلی انواع باقلواست. 
طرز تهیه خمیر یوفکا یا نان یوفکا خانگی
طرز تهیه خمیر یوفکا، طرز تهیه خمیر سمبوسه، طرز تهیه خمر فیلو، طرز تهیه سمبوسه با خمیر یوفکا

سمبوسه پیتزایی

گفتیم که سمبوسه در اصل خمیری نازک یا نوعی نان به نام لواش است که با مواد دل‌خواه پر می‌شود. این روزها با توجه به میل شدید افراد به غذاهای پنیردار، نوعی پنیری سمبوسه نیز به بازار آمده است. این سمبوسه که سمبوسه پیتزایی نام دارد، از خمیر یوفکا یا نان لواشی که با استفاده از مواد پیتزا پر می‌شود تهیه می‌شود. 
طرز تهیه سمبوسه پیتزایی (سمبوسه با مواد پیتزا)

سمبوسه جنوبی + آموزش پیچیدن نان سمبوسه
سمبوسه امروزه دیگر در همه شهرها یافت می‌شود اما باور عمومی بر آن است که سمبوسه جنوبی به خصوص سمبوسه آبادانی چیز دیگریست. این سمبوسه که از قدیم در شهرهای جنوبی ایران طبخ می‌شد، با استفاده از سیب زمینی و جعفری، نمک و فلفل فراوان و نان لواش تهیه می‌شود. در واقع سمبوسه آبادانی همان سمبوسه سیب زمینی است.
طرز تهیه سمبوسه جنوبی + آموزش پیچیدن نان سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه جنوبی، سمبوسه سیب زمینی، خمیر سمبوسه، پیچیدن سمبوسه

سمبوسه گوشت در فر + خمیر سمبوسه
یکی از مرسوم‌ترین و پرطرفدارترین انواع سمبوسه در ایران، سمبوسه گوشت است. این سمبوسه مثل همان سمبوسه سیب زمینی با استفاده از نان لواش، سیب زمینی، جعفری و ادویه‌جات تهیه می‌شود اما به جز این مواد، گوشت چرخ‌کره، پیاز، قارچ، فلفل دلمه و رب گوجه فرنگی نیز دارد. در واقع مواد میانی سمبوسه گوشت چیزی مانند مایه ماکارونی به اضافه سیب زمینی است. 
در صورتی که منع استفاده از غذاهای سرخ‌کردنی دارید و یا به لایف استایل سالم اهمیت می‌دهید می‌توانید به جای سرخ‌کردن این سمبوسه یا هر نوع سمبوسه و پیراشکی دیگری، آن‌ها را داخل فر طبخ کنید. 
طرز تهیه سمبوسه گوشت در فر + خمیر سمبوسه

سمبوسه پنیری با خمیر فیلو
همان‌طور که گفته شد، سمبوسه پیتزایی با استفاه از مواد پیتزا و پنیر پیتزا تهیه می‌شود. نوع دیگری از سمبوسه اما وجود دارد که فقط و فقط از خمیر فیلو و پنیر تهیه می‌شود و سمبوسه پنیری نام دارد. این پنیر می‌تواند پنیر پیتزا یا موزارلا باشد و همچنین پنیر خامه‌ای که طعم بی‌نظیری به این خوراک می‌دهد. 
این سمبوسه یک پیشنهاد ویژه برای طرفداران پنیر است. 
طرز تهیه سمبوسه پنیری با خمیر فیلو

طرز تهیه سمبوسه هندی
در نهایت نوبت به سمبوسه اصیل هندی می‌رسد که تا حدودی با انواع سمبوسه‌های شناخته‌شده در ایران متفاوت است. سمبوسه هندی از یک خمیر فوری (متشکل از آرد، آب، نمک و روغن) تهیه می‌شود و داخل آن با پوره سیب زمینی، ادویه هندی(گراماسالا)، پیاز،  و سایر ادویه‌جات پر می‌شود. 
می‌توانید برای تنوع هم که شده یک بار این سمبوسه متفاوت را امتحان کنید. 
طرز تهیه سمبوسه هندی
طرز تهیه سمبوسه، خمیر سمبوسه، سمبوسه هندی، سمبوسه سیب زمینی
امیدواریم از این مجموعه آموزشی نهایت استفاده را ببرید و این غذای خوشمزه و متنوع را در فهرست غذاهای خانواده خود جا دهید و از طعم عالی آن لذت ببرید.

تهیه و گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل