سسهای میوهای و به خصوص سس پرتقال یکی از محبوبترین انواع سسها هستند. از این نوع سسها هم در تهیه انواع کیک و دسر و هم در تهیه برخی غذاها استفاده میشود. برای مثال از سس پرتقال به عنوان آیسینگ یا تزیین کیک پرتقالی خوشمزه استفاده میشود که این کیک بافتی اسفنجی و بویی بسیار عالی دارد. همچنین از این سس برای تهیه خوراک مرغ پرتقالی و یک نوع خوراک چینی خوشمزه با گوشت اردک استفاده میشود.
در ادامه شما را با روشهای مختلف تهیه سس پرتقال خوشرنگ و خوشبو برای کیک آشنا میکنیم.
مواد لازم برای تهیه سس پرتقال برای کیک (روش اول):
آب پرتقال | نصف پیمانه |
شکر | ۱/۴ پیمانه |
نشاسته ذرت | ۱ ق غذاخوری |
رنده پوست پرتقال (زست پرتقال) | ۱/۲ ق مرباخوری |
کره | ۱۰ گرم (۱ ق مرباخوری) |
طرز تهیه سس پرتقال برای کیک (روش اول):
- برای تهیه این سس ابتدا نشاسته ذرت را با آب پرتقال مخلوط کنید.
- مواد را خوب هم بزنید تا نشاسته کامل حل شود.
- شکر را اضافه کرده و مواد را روی حرارت بگذارید تا مایه نسبتا غلیظی به دست بیاد.
- وقتی مواد به غلظت رسید، ظرف را از روی حرارت برداشته و رنده پوست پرتقال و کره را به مواد اضافه کنید.
- یکی، دو ساعت صبر کنید و اجازه دهید تا مواد کاملا خنک شوند.
سس پرتقال خوشمزه و ملس شما آماده است. شما میتوانید این سس را برای تزیین و به عنوان چاشنی روی کیک خنک شده ساده یا پرتقالی بریزید. دقت کنید که غلظت این سس بسیار مهم است و نباید خیلی غلیظ و کرم مانند بشود. با چند بار آزمون و خطا به غلظت مناسب خواهید رسید.
مواد لازم برای تهیه سس پرتقال برای کیک (روش دوم):
آب پرتقال | نصف لیوان |
نشاسته ذرت | ۲ ق غذاخوری |
شیر | ۳ ق غذاخوری |
شکر | ۴ ق غذاخوری |
وانیل | ۱ ق چایخوری |
طرز تهیه سس پرتقال برای کیک (روش دوم):
- برای تهیه این سس به روش دوم باید مثل روش قبلی ابتدا آب پرتقال را با نشاسته مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته حل شود.
- سپس شیر و شکر را به آن اضافه کرده و مواد را روی حرارت قرار دهید.
- حرارت را بسیار کم کرده و مدام هم بزنید.
- در انتها وانیل را اضافه کرده و وقتی به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید.
- وقتی سس خنک شد، آن را روی کیک سرد شده بریزید.

مواد لازم برای تهیه سس پرتقال برای کیک (روش سوم):
آب پرتقال | ۱ لیوان |
نشاسته ذرت | ۱ ق غذاخوری |
شکر | ۲ ق غذاخوری |
ژله پرتقال | نصف بسته |
خامه | در صورت تمایل |
طرز تهیه سس پرتقال برای کیک (روش سوم):
- در روش سوم تهیه سس پرتقال باید مثل دو دفعه قبلی ابتدا نشاسته ذرت را با آب پرتقال خوب مخلوط کنید تا نشاسته حل شود.
- سپس شکر را اضافه کرده و ظرف را روی حرارت قرار دهید و مدام مواد را هم بزنید تا به جوش بیاید و به غلظت برسد.
- در این مرحله نصف بسته ژله پرتقالی را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- در این مرحله میتوانید کمی خامه نیز به مواد اضافه کنید که در این صورت، رنگ سس پرتقالی شما کمرنگ میشود.
- وقتی سس به غلظت رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مواد حسابی خنک شوند.
- سس خنکشده و نیمبند را روی کیک خنکشده بریزید و نوش جان کنید.
چند نکته درباره تهیه سس پرتقال برای کیک:
- برخی افراد برای تهیه این سس به جای استفاده از آب پرتقال، از آب پرتقال صنعتی استفاده میکنند. توصیه ما به شما این است که این کار را نکنید.
- برای استفاده از رنده پوست پرتقال فراموش نکنید که باید تنها قسمت نارنجی رنگ پرتقال را رنده کنید و به سفیدی پوست پرتقال نرسید. این همان قسمتی است که سس شما را تلخ خواهد کرد.
- در هر سه روش باید صبر کنید تا هم سس و هم کیک سرد شوند و بعد سس را روی کیک بریزید.
امیدواریم از هر یک از این سه روشی که مورد پسندتان است این سس معطر و خوشرنگ را تهیه کرده و از عطر و طعم بینظیر آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی infdqa
