اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه سالاد الویه مرغ + تزیین الویه
38829_728.jpg

طرز تهیه سالاد الویه مرغ + تزیین الویه

سالاد الویه نوعی سالاد روسی و جزو غذاهای سرد است که از ترکیب مرغ یا کالباس با سیب‌زمینی آب‌پز، سس مایونز و خیارشور و … درست می‌شود. این سالاد در ایران به سالاد الویه و در اروپا و آمریکای لاتین به سالاد روسی معروف است. سالاد الویه نخستین بار در قرن نوزدهم میلادی توسط لوسیان اولیویه سرآشپز بلژیکی رستوران ارمیتاژ در مسکو تهیه شد و به تدریج در کشور روسیه و بعدها در دیگر کشورهای جهان رواج یافت. این سالاد به عنوان یکی از اجزای اصلی شام شب سال نو در روسیه و کشورهای شوروی سابق تهیه و سرو می‌شود.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه سالاد الویه بسیار خوشمزه‌ای را به شما آموزش دهیم که می‌توان هم با مرغ و هم با کالباس آن را تهیه کرد و انتخاب این مورد به سلیقه و زمان شما بستگی دارد. در کل؛ استفاده از سوسیس و کالباس توصیه نمی‌شود مگر آنکه از کالباس خانگی در تهیه سالاد الویه استفاده کنید. 

مواد لازم برای تهیه سالاد الویه مرغ:


 سیب‌زمینی ۴ عدد 
 تخم مرغ ۲ عدد 
 سینه مرغ ۱ عدد 
 خیارشور ۳۰۰ گرم 
کنسرو نخودفرنگی ۱ قوطی
 سس مایونز به میزان لازم 
 آبلیمو ۱-۲ ق غذاخوری 
 ماست ۱ پیمانه 
 هویج (دلخواه) دو عدد 
 پیاز ۱ عدد 


طرز تهیه سالاد الویه مرغ:

  1. برای تهیه سالاد الویه مرغ تمام مواد اولیه به جز سس مایونز و خیارشور باید پخته باشند پس ابتدا؛ سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کنید و بعد از آن‌که کمی خنک شدند، آن‌ها را رنده کنید یا با گوشت‌کوب برقی بکوبید و پوره کنید. توصیه می‌شود مواد اولیه سالاد الویه را رنده کنید تا کمی به چشم بیایند و خیلی حالت خمیری پیدا  نکنند. 
  2. سینه مرغ را در ظرفی جدا همراه با پیاز، نمک و زردچوبه بپزید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود سپس آن را ریش‌ریش کنید. (سعی کنید بعد از پخت مرغ، به اندازه نصف لیوان از آب آن برای رقیق‌کردن سس سالاد ته ظرف باقی بماند.)
  3. تخم‌مرغ‌ها را نیز در ظرفی جداگانه آب‌پز کنید و رنده کنید. (استفاده از تخم‌مرغ ضروری نیست و می‌توانید آن را حذف کنید.)
  4. در صورتی‌که خواستید از هویج استفاده کنید، هویج‌ها را نیز آب‌پز کرده و نگینی خرد کنید.
  5. خیارشورها را نیز رنده کنید و کنار بگذارید.
  6. حالا همه مواد را داخل یک ظرف ریخته و سراغ آماده‌کردن سس بروید. 
  7. برای سس سالاد الویه می‌توانید فقط از سس مایونز استفاده کنید اما اگر خواستید غذای سالم‌تر و کم‌کالری‌تری داشته باشید می‌توانید سس مایونز را با مقدار مشابه ماست و آبلیمو و کمی نمک مخلوط کنید. سس مایونز تنها را نیز می‌توانید با مقداری آبلیمو و آب مرغ مخلوط کنید تا سس کمی رقیق‌تر شود.
  8.  حالا سس را به سالاد الویه اضافه کرده و همه مواد را خوب باهم مخلوط کنید.
  9. سالاد الویه آماده‌شده را داخل یخچال قرار دهید تا طعم مواد باهم ترکیب شود و سالاد خوشمزه‌تر شده و به اصطلاح جا بیفتد. 
نوش جان.
برای تزیین سالاد الویه می‌توانید از گوجه‌فرنگی، ژامبون، ذرت، خیارشور و … استفاده کنید. نمونه‌هایی از تزیین سالاد الویه را در زیر می‌بینید:

گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل