اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه دمنوش نعناع و معرفی خواص دمنوش نعناع
44677_836.jpg

طرز تهیه دمنوش نعناع و معرفی خواص دمنوش نعناع

نعناع یا نعنا:

نعناع گیاهی علفی و از رده دولپه‌ای‌های پیوسته و سردسته تیره نعناعیان است. این گیاه خوراکی تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد ولی برگ‌های آن نسبت به پونه کرک کم‌تر و بریدگی‌های بیش‌تری دارد. اسانس نعناع از پونه کم‌تر یا بهتر بگوییم ملایم‌تر است. 
طبع نعناع گرم و خشک است و  دارای خواص دارویی بسیار زیادی است و به اشکال متنوعی از جمله تازه، خشک‌شده، اسانس، دم‌کرده، پودر، دمنوش، چای و… استفاده می‌شود.


درباره خواص نعناع و دمنوش نعناع چه می‌دانید؟

  • یکی از مهم‌ترین مواد موثر موجود در نعنا، منتول است که خاصیت ضدالتهابی قوی دارد؛ به همین دلیل نعنا در درمان بیماری‌های التهابی دستگاه تنفسی مانند سینوزیت، آسم، آبریزش بینی و رنیت آلرژیک موثر است.
  • دم‌کرده نعنا یا دمنوش نعناع نیز در کاهش التهاب گلو و حنجره در سرماخوردگی مفید است.
  • منتول موجود در نعناع باعث می‌شود این گیاه خاصیت ضد درد و ضد التهاب داشته باشد. به همین منظور می‌توان اسانس نعناع را به عنوان ضماد روی محل درد مالید.
  • بیشترین استفاده از نعناع برای کمک به درمان اختلالات گوارشی است و به بیمارانی که از نفخ شاکی هستند توصیه می‌شود که نعناع را به صورت‌های مختلف از جمله تازه و دمنوش مصرف کنند.
  • لازم به ذکر است که مصرف روزانه حدود ۱۰ سی‌سی عرق نعناع که با آب‌گرم رقیق شده باشد نیز در کاهش نفخ بسیار مفید است.
  • مصرف روزانه دمنوش نعناع بعد از غذا، به درمان مشکلات گوارشی و سوهاضمه کمک شایانی می‌کند.
  • جویدن نعناع پس از غذا نیز ضمن کمک به از بین‌بردن بوی بد دهان و از بین‌بردن التهاب لثه، به بهداشت دهان و دندان نیز کمک کرده و در هضم بهتر غذا نیز موثر است.
  •  جویدن برگ نعنا برای از بین‌بردن سکسکه نیز مفید است. 
  • دمکرده نعناع یا دمنوش نعناع در کاهش انواع دردهای شکمی از جمله دردهای گوارشی، دل پیچه و دردهای قاعدگی نیز موثر است.
  • ماساژ شکم با اسانس نعناع نیز دارای خاصیت کاهنده درد، ‌به خصوص دردهای کولیکی نوزادان است.
  • استفاده موضعی از نعناع در افزایش طراوات پوست و از بین‌بردن آکنه‌ها نیز مفید است. 
  • نوشیدن دمکرده نعناع یا دمنوش نعناع ضمن خاصیت آرام‌بخشی، برای کاهش چربی و کلسترول خون نیز مفید است.
  • چای نعنا یا دمنوش نعناع یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای کاهش حالت تهوع و استفراغ به خصوص در دوران حاملگی است.
  • برای درمان نفخ و یبوست می‌توانید صبح‌ها دم‌کرده نعناع را به همراه عناب و نبات میل کنید.
  • برای درمان حساسیت‌های فصلی یا سینوزیت نیز می‌توانید از بخور نعنای تازه استفاده کنید. این بخور برای بازکردن مجاری تنفسی و کاهش علائم حساسیت مفید است.

حال که با خواص فوق‌العاده نعناع و دمنوش نعناع آشنا شدید به سراغ دستور‌العمل و طرز تهیه دمنوش نعناع می‌رویم که بسیار ساده و راحت است. 

طرز تهیه دمنوش نعناع، دمنوش نعناع، خواص نعناع، چای نعناع، عرق نعناع، شربت نعناع

طرز تهیه دمنوش نعناع:

  1. برای تهیه دمنوش نعناع یا چای نعنا ابتدا ۲ قاشق غذاخوری برگ نعناع تازه و یا خشک را در یک قوری بریزید.
  2. حدود ۱ لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه سانتی‌گراد به آن اضافه کنید.
  3. به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. 
  4. در صورت تمایل می‌توانید از عسل یا نبات برای شیرین‌کردن دمنوش نعناع استفاده کنید.
همان‌طور که گفته شد، گیاه علفی نعناع دارای خواص معجزه آسای بسیاری است و از آن‌جا که این گیاه خودرو، در دامان طبیعت به وفور یافت می‌شود، توصیه می‌شود که به هر روشی که می‌توانید از آن استفاده کنید و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. 

گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل