اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه خاگینه رولتی تبریز (خاگینه رولی مغزدار)
46909_301.jpg

طرز تهیه خاگینه رولتی تبریز (خاگینه رولی مغزدار)

خاگینه یکی از دسر‌های سنتی آذربایجان است که امروزه بیشتر به عنوان صبحانه یا عصرانه مصرف می‌شود. طرز تهیه این دسر مقوی و خوشمزه، بسیار ساده بوده و خیلی سریع تهیه می‌شود. برای تهیه خاگینه ساده از ترکیب شیر، آرد و تخم مرغ استفاده می‌شود.
ترکیب شیر و تخم مرغ به همراه مواد غذایی دیگر از قبیل بعضی میوه‌ها و سبزیجات مانند موز، هویج، ذرت و مغزهایی مانند گردو و پسته، این دسر را به مجموعه‌ای باارزش از مواد مغذی تبدیل کرده که به ویژه می‌توان از آن به عنوان صبحانه یا دسری سالم برای کودکان استفاده نمود.
قبلا طرز تهیه خاگینه ساده و خاگینه موز خوشمزه را آموزش داده‌ایم. این بار اما طرز تهیه یکی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین انواع خاگینه یعنی خاگینه رولتی را به شما آموزش می‌دهیم که علاوه بر داشتن طعمی بی نظیر، ظاهر زیبایی نیز دارد و می‌توان از آن به عنوان یک دسر شیک و محبوب در مهمانی‌ها نیز استفاده نمود. 

مواد لازم برای تهیه خاگینه رولتی تبریز (خاگینه رولی مغزدار):

آرد ۲ ق غذاخوری
ماست ۴ ق غذاخوری
تخم مرغ ۲ عدد
بیکینگ پودر نصف ق مرباخوری
وانیل نصق ق چای خوری
شکر ۱ پیمانه
زعفران دم کرده ۱ ق غذاخوری


طرز تهیه خاگینه رولتی تبریز (خاگینه رولی مغزدار)

  1. برای تهیه خاگینه رولتی یا خاگینه رولی ابتدا تخم مرغ‌ها را شکسته و با چنگال یا همزن دستی خوب بزنید.
  2. وانیل را به آن‌ها اضافه کرده و مخلوط کنید. 
  3. ماست را اضافه کرده و بار هم بزنید تا حالت کشدار پیدا کند.
  4. حالا آرد و پودر بیکینگ پودر را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یک‌دست شوند.
  5. کف یک تابه نچسب را چرب کرده و مواد خاگینه را کف تابه بریزید و سرخ کردم.
  6. وقتی یک طرف سرخ شد، آن را برگردانید ئ سمت دیگر را نیز سرخ کنید.
  7. وقتی هر دو طرف سرخ شدند، شعله را خاموش کنید و یک ربع صبر کنید تا خنک شده و کمی نرم شوند.
  8. برای داخل رول خاگینه می‌توانید مقداری گردوی خردشده، کمی دارچین، پودر هل و گل محمدی پودرشده را مخلوط کنید.
  9. یکی از ورقه‌های خاگینه را داخل بشقاب قرار دهید و از مخلوط گردو و دارچین با قاشق روی آن قرار دهید.
  10. حالا ورقه خاگینه را رول کنید و اجازه دهید خنک شود.
  11. برای تهیه شربت خاگینه، ۱ پیمانه شکر را به اضافه نصف پیمانه آب و زعفران روی حرارت قرار دهید تا جوشیده و غلیظ شود.
  12.  در نهایت شربت داغ را روی رولت خنک بریزید. این شوک باعث جذب شربت می‌شود.
خاگینه رولتی شما آماده است. می‌توانید آن را داخل ظرف سرو قرار داده و برش بزنید و نوش جان کنید. بهتر است خاگینه‌ها را بلافاصله بعد از برش‌زدن سرو نکنید و اجازه دهید شربت به خورد آن‌ها برود. برای پرکردن داخل رول‌های خاگینه به جز مواد بالا نیز می‌توانید از برش‌های موز نیز استفاده کنید. 
امیدواریم این دسر سنتی ایرانی را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل