اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه بریانی اصفهان (بریون اصل اصفهانی)
37671_457.jpg

طرز تهیه بریانی اصفهان (بریون اصل اصفهانی)

بریانی اصفهان یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه اصفهان است که آوازه‌اش در اقصی‌نقاط جهان پیچیده و در میان ایرانیان از محبوببیت خاصی برخوردار است.
بریانی که امروزه اصفهانی‌ها و گردشگران اصفهان می‌شناسند غذایی است پرچرب و مخصوص نهار که از گوشت گوسفند و جگرسفید تهیه می‌شود. نان کنار بریان اصیل نیز باید نان سنگک باشد. در کل، بریانی اصفهان غذای بسیار چرب و سنگینی محسوب می‌شود، به ویژه که برخی تلیت آب‌گوشت کشک را نیز در کنار آن با دوغ و ریحان و پیاز میل می‌کنند. 
در اصل نام این غذا بریان و محلی که بریان در آن طبخ شده و به فروش می‌رسد بریانی یا بریونی نام دارد اما از آنجا که نام این غذا برای اکثریت افراد به صورت بریانی جا افتاده، ما نیز از همین کلمه استفاده می‌کنیم. برای آشنایی با طرز تهیه بریانی اصفهان دنباله متن را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه بریانی اصفهان:


 گوشت سردست و دنده گوسفند ۱ کیلوگرم 
جگر سفید (شش گوسفند)  ۱۰۰ گرم 
پیاز درشت  ۲ عدد 
زردچوبه  ۱/۲ ق مرباخوری 
دارچین ۱ ق مرباخوری 
 نمک و فلفل به میزان لازم 
زعفران  به میزان لازم 
نعناع خشک  به مقدار لازم 
خلال پسته و بادام  برای تزیین 


طرز تهیه بریانی اصفهان:

  1. برای تهیه بریانی اصفهان ابتدا گوشت گوسفند را با دنبه، پیاز، چند قاشق روغن مایع و ۴ لیوان آب داخل قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا پخته و نرم شوند. 
  2. باید آخر پخت، مقداری آب گوشت ته قابلمه باقی بماند. 
  3. جگر سفید را خرد کرده و با ۲ لیوان آب، ۱ پیاز، مقداری روغن و نمک و فلفل  داخل قابلمه‌ای ریخته و با حرارت متوسط بپزید. 
  4. جگر را بعد از پخته شدن، کمی تفت دهید و بعد چرخ کنید و کنار بگذارید.
  5. مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز بعد از پخت چرخ کنید.
  6. در این مرحله گوشت را دوباره با زعفران‌ دم‌کرده، مقداری نعناع خشک، نمک و ففل سیاه مخلوط کرده و چرخ کنید.
  7. قالب را روی حرارت قرار داده و مقداری از روغن روی آب‌گوشت را کف قالب بریزید.
  8. کف قالب مقداری دارچین، زعفران و فلفل پاشیده و مقداری از گوشت را داخل قالب قرار دهید و با دست یا پشت قاشق روی آن را صاف کنید.
  9. قالب را چند دقیقه  روی حرارت قرار دهید تا بریان سرخ شود.
  10. حالا بریان را روی نان سنگک برگردانید و روی آن را با خلال پسته  و بادام تزیین کنید. 
  11. جگر سفید تفت داده شده را نیز کنار آن روی نان قرار دهید و غذا را سرو کنید.

گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل