اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی
44441_818.jpg

طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی

اکبر جوجه چیست:

اکبر جوجه نام یک رستوران زنجیره‌ای و همچنین لقب فردی به نام علی‌اکبر کلبادی است. آقای کلبادی بنیان‌گذار این رستوران‌ها و ابداع‌کننده غذای مشهور اکبر جوجه است. این نام، اکنون به صورت نام رسمی یک غذای مازندرانی در گوشه و کنار خیابان‌های شمال کشور به چشم می‌خورد. 
رستوران اکبر جوجه در سال ۱۳۲۳ در جاده قدیم شهرستان گلوگاه، واقع دراستان مازندران افتتاح شد. کار این رستوران به‌سرعت رونق گرفت و اکبر علی‌اکبر کلبادی، صاحب رستوران اکبر جوجه با همکاری برادرانش، به‌تدریج شعبه‌هایی در اقصی‌نقاط مختلف مازندران و گلستان راه‌اندازی کردند.
از آنجا که رفتن به مازندران یا دیگر شهرهای شمال کشور همیشه و برای همه افراد مقدور نیست، تصمیم گرفتیم طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی را به شما آموزش دهیم تا یک غذای خوشمزه و باکیفیت مازندرانی را در منزل تجربه کنید. 

مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه اصل:


جوجه مرغ ۱ کیلوگرم
رب انار شیرین ۲ پیمانه
روغن مایع ۳ پیمانه
لیمو ترش ۱ کیلوگرم
برنج ۴ پیمانه
نمک به میزان لازم



طرز تهیه اکبر جوجه اصل:

  1. برای تهیه اکبر جوجه اصل ابتدا؛ جوجه‌ها را تکه‌تکه کرده و با مقداری آبلیمو ترش و نمک مزه‌دار کنید.
  2. هرچه جوجه‌ها بیشتر در آبلیمو و نمک خوابانده شوند، طعم غذا خوشمزه تر و لذیذتر خواهد شد پس سعی کنید جوجه‌ها را بیش از ۲ ساعت در مواد مزه‌دار کنید.
  3. مخلوط روغن مایع و روغن جامد را داخل قابلمه بریزید تا داغ شود.
  4. مرغ مزه‌دار شده در نمک و آبلیمو را با حوله کاغذی خشک کنید و داخل روغن قرار دهید.
  5. شعله را خیلی کم کنید و زمان بدهید تا با حرارت ملایم مرغ‌ها داخل روغن سرخ شوند.
  6. ابتدا مرغ‌ها آب می‌اندازند و این کاملا طبیعی است پس نگران نشوید.
  7. بعد از اینکه آب جوجه‌ها تبخیر شد، به صورت یک‌دست سرخ و طلایی می‌شوند.
  8. مدت زمان طبخ اکبر جوجه اصل، چیزی حدود ۱٫۵ الی ۲ ساعت طول می‌کشد.
  9. در نهایت مرغی بسیار نرم و لطیف خواهید داشت. حالا جوجه‌ها را با رب انار تزیین و با برنج ساده یا زعفرانی سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه اکبر جوجه اصل:

  • اصل غذای اکبر جوجه با جوجه کوچک درست می‌شود اما اگر در دسترس نبود، از مرغ کوچک هم می‌توانید استفاده کنید.
  • در غذای اکبر جوجه اصل، از پیاز و زعفران برای تهیه جوجه‌ها استفاده نمی‌شود اما اگر مایل بودید به سلیقه خودتان این مواد را به غذا اضافه کنید.
  • اصل غذای اکبر جوجه باید در روغن داغ سرخ شود اما در برخی رستوران‌ها، برای تهیه اکبر جوجه، جوجه‌ها را به سیخ می‌کشند و کباب می‌کنند.
  • برای تهیه اکبر جوجه اصل از کره محلی برای سرخ‌کردن جوجه‌ها استفاده می‌شده اما ترکیب روغن جامد یا کره و روغن مایع نیز  به خوشمزه‌تر‌شدن غذا کمک می‌کند.
  • موقع سرو اکبر جوجه اصل در رستوران برای شما یک پرس کته زعفرانی همراه با اکبر جوجه، یک کاسه رب انار شیرین، دوغ و پیاز سرو می‌شود. البته انتخاب نوشیدنی سلیقه‌ای است اما این ترکیب بسیار دلچسب خواهد بود. 



گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل