اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه آش کدو حلوایی به ۴ روش پرطرفدر
200967_178.jpg

طرز تهیه آش کدو حلوایی به ۴ روش پرطرفدر


infdqa |
سرویس آشپزی –
کدو حلوایی در فصل زمستان برداشت می‌شود و بیشتر برای تهیه دسر‌های شیرین مورد استفاده قرار می‌گیرد. غذا‌های زیادی می‌توان با این ماده غذایی درست کرد، پوره کدو حلوایی، خورش کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی و آش کدو حلوایی از معروف‌ترین آن‌ها هستند. طبخ آش کدو بیشتر در زمستان صورت می‌گیرد و بهانه خوبی برای جمع‌کردن افراد خانواده در کنار یکدیگر است. این آش در مناطق مختلف با استفاده از مواد اولیه متنوع و به روش‌های خاصی درست می‌شود.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.

  • آش کدو حلوایی گیلانی
  • آش کدو حلوایی قم
  • آش کدو حلوایی یزد
  • آش کدو حلوایی اصفهانی

۱. طرز تهیه گیلانی

آش کدو حلوایی گیلانی یک نوع آش شیرین است که از ترکیب کدو با برنج درست می‌شود و طعم دهنده اصلی آن دارچین است.
 
مواد لازم
کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده ۵۰۰ گرم
برنج ۱ لیوان
شیر ۲ لیوان
آب ۳ لیوان
کره ۵۰ گرم
شکر به میزان لازم
دارچین به میزان لازم
دستور تهیه:
  • برنج را شسته و در آب خیس کنید.
  • کدو را تکه تکه کرده، پوست بگیرید و به قطعات مربعی برش بزنید.
  • برنج را به همراه آب روی حرارت قرار دهید، سپس کدو را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا برنج و کدو پخته و در هم حل شوند.
  • شیر و کره را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کاملا جا بیفتد.
  • در انتها شکر را اضافه کرده و برای تزیین روی آش از دارچین استفاده کنید.

آش کدو حلوایی گیلانی


۲. طرز تهیه قمی

آش کدو حلوایی قم از ترکیب ماش، برنج و کدو درست می‌شود و ادویه طعم دهنده آن زیره سیاه است.
 
مواد لازم
کدو پوست گرفته و خرد شده ۵۰۰ گرم
برنج ۱/۲ پیمانه
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
ماش  ۱۰۰ گرم
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
آب ۴ پیمانه
نمک، فلفل و روغن به میزان لازم

دستور تهیه:

  • کدو را پوست گرفته و به صورت حبه‌ای خرد کنید. سپس با روغن زیاد تفت دهید.
  • پیاز داغ، زردچوبه، نمک، فلفل و زیره را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
  • ماش را از قبل ۳-۲ ساعت خیس کنید و سپس ماش خیس خورده را همراه ۴ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
  • وقتی ماش نیم پز شد، برنج را اضافه کنید و اجازه دهید برنج بپزد و نرم شود.
  • وقتی آش کاملا جا افتاد و مثل حلیم شد با گوشت کوب بکوبید تا یکدست شود. 

نکته: استفاده از برنج نیم دانه‌ی دودی در آش کدو باعث طعم و مزه بهتر می‌شود.

آش کدو حلوایی قم


۳. طرز تهیه یزدی

مصرف این آش برای بیماران دیابتی و حتی جلوگیری از دیابت بسیار مفید است. مردم استان یزد برای تهیه آش کدو از موادی، چون ماش، لوبیا، کدو، پیاز، روغن، فلفل، نمک و برخی از ادویه‌ها استفاده می‌کنند.
 
مواد لازم
کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده ۲۵۰ گرم
لوبیا قرمز ۵۰۰ گرم
ماش ۵۰ گرم
برنج ۵۰ گرم
پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و دارچین به میزان لازم

دستور تهیه:

  • لوبیا و ماش را به صورت جداگانه بپزید.
  • برنج را شسته و با ۲ لیوان آب و مقداری نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و نرم شود.
  • پس از پختن برنج، کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کدو حلوایی بپزد.
  • لوبیا و ماش پخته را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
  • پس از جا افتادن آش، پیاز داغ و دارچین را اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.

آش کدو حلوایی یزد


۴. طرز تهیه اصفهانی

آش کدو حلوایی اصفهانی ترکیبی از حبوبات مختلف، کدو، بلغور گندم و سبزی است که با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین می‌شود و به جرات می‌توان گفت یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های ایرانیست.
 
مواد لازم
کدو پوست گرفته و خرد شده ۵۰۰ گرم
ماش ۱/۲ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی ۱/۲ پیمانه
نخود ۱/۴ پیمانه
لوبیا چیتی ۱/۴ پیمانه
لوبیا سفید ۱/۴ پیمانه
بلغور گندم ۲ پیمانه
سبزی آش پاک شده و خرد شده ۱ کیلوگرم
پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
نعنا داغ ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم

دستور تهیه:

  • همه حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید، سپس هر یک را به صورت جداگانه بپزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  • بلغور گندم را با ۴ پیمانه آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید با درب باز بپزد و نرم شود. در این فاصله گاهی آن را هم بزنید که ته نگیرد.
  • در قابلمه دیگری، آب را به جوش آورید و سپس سبزی و کدوی خرد شده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن افزوده و اجازه دهید سبزی و کدو روی حرارت متوسط بپزند و نرم شوند.
  • پس از اینکه سبزی و کدو پخته شد، بلغور و حبوبات پخته را به آن اضافه کنید، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا آش جابیفتد و غلیظ شود.
  • در انتها نیمی از پیاز داغ را در قالبمه بریزید، نمک و فلفل آش را میزان کنید و حرارت را خاموش کنید.
  • آش کدو را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

 

آش کدو حلوایی اصفهانی

کدو حلوایی، سرشار از آنتی اکسیدان و یکی از سبزیجات مفید برای سرماخوردگی و آنفولانزاست که بیشتر در فصل زمستان مصرف می‌شود. آش کدو حلوایی یکی از غذا‌هایی است که با این ماده غذایی و به سبک‌های متنوعی درست می‌شود. شما می‌توانید این آش را مطابق ذائقه خود تهیه کنید و از خواص بی‌نظیر آن برخوردار شوید.

طرفدار کدام آش هستید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این مقاله در قسمت “ارسال نظر” با مخاطبان infdqa به اشتراک بگذارید.

می فایل