اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه آش بلغور شیر نیشابوری (غذای محلی خراسان)
59438_999.jpg

طرز تهیه آش بلغور شیر نیشابوری (غذای محلی خراسان)

“آش بلغور شير” بسیار شبيه به “آش ترخينه” است با اين تفاوت که برای تهيه آش ترخينه از دوغ استفاده مي‌شود اما اين آش با شير بلغور گندم، پخته مي‌شود.

بلغور شیر چیست؟

بلغور شير همان بلغور گندم خيلي ريز است که آن را پس از شستن، داخل شير ريخته و باهم مي‌پزند. مقدار شیر باید به قدری باشد که چیزی اضافه نداشته باشد و چيزي که به‌دست می‌آيد يک مخلوط خيلي سفت بشود. در حین پخت بلغور و شیر، داخل آن کمي زرد چوبه ريخته و وقتی شیر کاملا جذب بلغورها شد، آن را کف سيني پهن مي‌کنند تا خشک شود. به دليل داشتن شير ممکن است اين ترکيب در اثر زياد ماندن ترش شود پس خيلي زود بايد آن را خشک کنيد.
براي اين کار مي‌توان از بخاري استفاده کرد. به اين ترتيب که بلغور‌ها را کف سيني پهن کرده و سيني را روي بخاري قرار مي‌دهند و پس از خشک‌شدن، آن‌ها را داخل آسياب مي‌ريزند تا ازهم جدا شوند و دوباره آن‌ها را روی پارچه پهن مي‌کنند تا کاملا خشک شوند و مقداري زيره نکوبيده نيز به آن اضافه مي‌کنند.
بلغور شیر را باید داخل كیسه ریخته و در جای سرد نگهداری کرد. این مراحل باید در تابستان انجام گیرد و بعد نتیجه کار را برای زمستان ذخیره کرد.
این نوع ترخینه (بلغور شیر خشک شده) را می‌توان تا چند ماه در یخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداری کرد.

اما اگر شما وقت این کارها را ندارید می‌توانید بلغور شیر آماده را از بازار نیز تهیه کنید. با استفاده از این ماده، نوعی آش محلی خراسانی بسیار خوشمزه با همین نام تهیه می‌شود که طعمی تقریبا مشابه سوپ شیر دارد اما خوشمزه‌تر از آن است. در ادامه با طرز تهیه آش بلغور شیر نیشابوری آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه آش بلغور شیر نیشابوری:

گوشت چرخ‌کرده ۳۰۰ گرم
بلغور شیر خشک به ازای هر نفر یک پیمانه سرخالی
پیاز  ۱ عدد
شلغم (دل‌خواه) ۲-۳ عدد

طرز تهیه بلغور شیر، طرز تهیه آش بلغور شیر، طرز تهیه آش بلغور شیر نیشابوری، بلغور شیر خراسان

طرز تهیه آش بلغور شیر نیشابوری:

  1. حالا به ازای هر نفر یک پیمانه سرخالی بلغور شیر خشک به اضافه آب به گوشت اضافه کنید.
  2. مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب بجوشد و جا بیفتد. 
  3. حالا در صورت تمایل شلغم‌ها را شسته و ۴ قاچ کنید و به آش اضافه کنید.
  4. طعم شلغم‌های داخل این آش خیلی عالی می‌شود و کاملا طعم شیر می‌گیرد. این آش غذای فوق‌العاده مقوی برای سرما خوردگی است.

چند نکته درباره تهیه آش بلغور شیر نیشابوری:

  • در پخت این آش می‌توانید از شیر هم استفاده کنید و این به سلیقه شما بستگی دارد.
  • فراموش نکنید که بلغور شیر هم زردچوبه و هم زیره دارد پس نیازی به اضافه کردن اویه دیگری نیست.
  • در فصل زمستان برای درست كردن این غذا ابتدامی‌توان از لوبیا، لپه، نخود و ماش نیز استفاده کرد.
  • این آش مختص روزهای سرد فصل زمستان است و بیشتر به عنوان ناهار مورد استفاده قرار می‌گیرد، چون بسیار مقوی و گرم است.
امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و این آش محلی خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. 

گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل