اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه آش انار شب یلدا
46423_765.jpg

طرز تهیه آش انار شب یلدا

آش انار یا انار آشی (ترکی) نوعی آش سنتی خوشمزه است که با استفاده از حبوبات، سبزی آش و دانه انار تهیه می‌شود. در منطقه آذربایجان آش انار را با استفاده از لوبیا قرمز تهیه می‌کنند اما در انواع دیگر به جای لوبیا ار عدس، لپه و جو استفاده می‌شود. طعم آش انار رو به ترشی است و گاهی برای ترش‌ترشدن ان از آب انار ترش و یا آلو نیز استفاده می‌شود. در ادامه با طرز تهیه آش انار ترش و  خوشمزه ویژه شب یلدا آشنا خواهید شد.  

مواد لازم برای تهیه آش انار شب یلدا:

سبزی آش (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج، نعناع) ۱ کیلوگرم
عدس ۲ لیوان
لپه ۱ لیوان
جوپرک یا برنج (سلیقه‌ای) ۱ لیوان
گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
پیاز- پیاز داغ ۱ عدد و ۳-۴ ق سوپ‌خوری
انار – رب انار ۲ کیلو – ۳-۴ ق سوپ‌خوری
نمک، فلفل به میزان لازم

طرز تهیه آش انار شب یلدا:

  1. برای تهیه آش انار شب یلدا طبق روال همیشگی حبوبات شامل لپه و عدس را باید از شب قبل خیس کنید.
  2. موقع طبخ آش، ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده‌شده به صورت کوفته قلقلی دربیاورید و کنار بگذارید.
  3. عدس و لپه  را در ظرفی جداگانه با مقدار کمی نمک نیم‌پز کنید. 
  4. حالا یک قابلمه مناسب را تا کمی بیش از نیمه پر از آب کرده و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
  5. حالا بسته به سلیقه خود یا برنج یا جو پرک را با عدس و لپه نیم‌پز شده داخل آب جوش بریزید و صبر کنید تا پخته شوند.
  6. دانه‌های انار را حدود یک ساعت بعد از پخت حبوبات داخل آش بریزید.
  7. بعد از پخته‌شدن حبوبات که چیزی حدود ۲ ساعت به طول می‌انجامد، كوفته‌ها را کمی در تابه تفت داده و بعد داخل آش بریزید.
  8. حالا سبزی آش خرد‌شده را نیز به آش اضافه كنید و حرارت را کم کرده، اجازه دهید تا آش انار حسابی پخته شده و جا بیفتد. 
  9. کمی قبل از سرو، رب انار، نمک و فلفل به آش اضافه کرده و بعد از چند قل که زد، آش را داخل ظرف مورد نظر سرو کنید.

نکاتی درباره طرز تهیه آش انار شب یلدا:

  • اگر قصد دارید به جای دانه انار، از آب انار استفاده کنید می‌توانید بعد از اضافه‌کردن کوفته قلقلی‌ها و سبزی؛ یعنی در آخرین مرحله پخت آش، آب انار را به آش اضافه کنید.  
  • برای ترش‌تر شدن این آش می‌توانید از مقداری آلو بخارا نیز در مرحله نهایی استفاده کنید. 
  • می‌توانید كوفته‌ریزه‌ها را بدون تفت‌دادن، به آش اضافه كنید.
  • در صورت استفاده از رب انار، رنگ آش شما تیره‌تر خواهد شد.
  • انتخاب برنج یا جو به سلیقه شخصی شما بستگی دارد و در واقع اضافه‌کردن هر یک از این دو ماده به دلیل لعاب‌دادن به آش است. 
  •  بعضی افراد برای تهیه آش انار به جای عدس و لپه، از لوبیا قرمز استفاده می‌كنند و در پایان كمی گلپر به آش اضافه می‌كنند. برای این میزان برنج و سبزی،۱ پیمانه لوبیا و ۱ تا ۲ قاشق‌ سوپ‌خوری گلپر نیاز است.
امیدواریم از این دستور پخت نهایت استفاده را ببرید و شب یلدای امسال، این آش لذیذ و مقوی را تهیه کرده و در کنار عزیزان‌تان ار خوردن یک آش جدید و متفاوت لذت ببرید.

گردآوری: گروه آشپزی infdqa

می فایل