اخبار مهم
Home / آشپزی / دستور پخت خورشت کرفس + خواص کرفس
12426_628.jpg

دستور پخت خورشت کرفس + خواص کرفس

برای تهیه خورشت کرفس برخی از ساقه و برگ کرفس به طور همزمان استفاده می‌کنند و برخی به جای برگ‌های کرفس نعنا و جعفری را جایگزین می‌کنند. انتخاب نوع سبزی بسته به ذائقه افراد دلخواه است.

همچنین برای چاشنی این خورشت اغلب لیمو‌عمانی، آب‌لیمو، گرد لیمو، رب انار، رب گوجه‌فرنگی، آب‌غوره و زعفران استفاده می‌شود که کاملا سلیقه‌ای است.

با اضافه کردن لوبیا، پروتئین و آمینو اسید‌های لازم برای بدن به خورشت اضافه خواهد شد. لذا، استفاده از لوبیا نیز در ساختار خورشت کرفس کاملا اختیاری است.

شما می‌توانید جدا از خورشت کرفس برای بهره بردن ازخواص کرفس، در ترکیب خوراکی‌های مختلف و سالادهای فصل از آن استفاده کنید. در ادامه با خواص کرفس بیشتر آشنا خواهیم شد.


مواد لازم جهت تهیه خورشت کرفس

ساقه کرفس

۲۵۰ گرم

نعنا

۵۰ گرم

جعفری

۱۵۰ گرم

گوشت خورشتی

۲۵۰ گرم

پیاز

۱ عدد

لوبیا (اختیاری)

۵ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه

به میزان لازم

رب انار یا آب‌لیمو

به میزان لازم

زعفران (اختیاری)

به میزان لازم


دستور پخت خورشت کرفس

  1. پیاز را تفت دهید. سپس تکه‌های گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. در نهایت فلفل و زردچوبه را بیفزایید.

دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

  1. در تابه دیگری ساقه‌های کرفس را تفت دهید.

دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

  1. سپس نعنا و جعفری ساطوری‌شده را اضافه نمایید.

دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

  1. در این مرحله لوبیا را که از شب قبل با آب سرد خیس کرده و چندین مرتبه آب آن را تعویض کرده‌اید به گوشت اضافه کنید.

دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

  1. سبزیجات تفت داده شده را به خورش اضافه نمایید.

دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

  1. در این مرحله میزان مناسبی آب به خورشت اضافه کنید و پس از به جوش آمدن، اجازه دهید خورشت به آرامی بپزد و جا بیفتد. در اواسط پخت، زمانی که گوشت نیم‌پز شده باشد نمک را به خورشت اضافه کنید.

دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

  1. در صورت تمایل به استفاده از رب انار، در ۱۵ دقیقه آخر به خورشت اضافه کنید.

رب انار،دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

  1. خورشت کرفس را به همراه برش‌های لیمو سرو نمایید.

دستور پخت خورشت کرفس+ خواص آن

برخی از خواص کرفس به شرح زیر می‌باشد

برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامین‌هایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمون‌های گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغن‌های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می‌دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین‌ها کرفس را به معجونی تبدیل می‌نمایند که در حقیقت می‌تواند داروی هردردی باشد.

  • سرشار از ویتامین ث

گیاه کرفس منبعی فوق‌العاده از ویتامین ث است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. مصرف سبزیجات و میوه‌های غنی از ویتامین ث می‌تواند علایم سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد. بیش از ۲۰ نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان می‌دهد که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند.

رادیکال‌های آزاد می‌توانند با اکسیداسیون کلسترول احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند. بنابراین مصرف ویتامین ث در سلامت قلب و عروق تاثیرگذار است و شما را از بیماری‌های قلبی، سکته و سرطان دور نگه می‌دارد. پس می‌توانیم نتیجه بگیریم که یکی دیگر از خواص کرفس کاهش ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی ست.


  • کاهش فشار خون

یکی دیگر از خواص کرفس کاهش فشار خون است. اگر نگران بالارفتن فشار خون‌تان هستید بهتر است بدانید که کرفس پتانسیل کاهش فشار خون را هم دارد و در طب سنتی چینی‌ها به عنوان داروی ضدفشار خون تجویز می‌شده است. تحقیقات اخیر دانشمندان هم این خاصیت کرفس را تایید می‌کند.

در واقع کرفس ترکیبی را در خود جای داده که می‌تواند به آرامش ماهیچه‌های اطراف سرخرگ‌ها کمک کرده و به آنها اجازه می‌دهد کمی گشاد شوند. وقتی داخل سرخرگ‌ها فضای بیشتری وجود داشته باشد، خون می‌تواند با فشار کمتری به جریان درآید. این یکی از خواص کرفس است که سبب پایین آمدن سطح هورمون استرس هم می‌شود و استرس یکی از عوامل بالارفتن فشار خون است.


  • خواص کرفس و سرطان

کرفس حداقل هشت ترکیب ضد سرطانی را در خودش جای داده است و از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می‌کند و می‌تواند تخریب ناشی از رادیکال‌های آزاد را به حداقل برساند.


  • تقویت کننده دستگاه گوارش

از دیگر خواص کرفس تقویت دستگاه گوارش است. کرفس ترکیباتی دارد که به تقویت سیستم گوارشی کمک کرده و شما را از ابتلا به سرطان‌های روده و معده دور نگه می‌دارد.


  • خواص کرفس برای درمان یبوست

کرفس به طور طبیعی ملین خوبی است و برای درمان یبوست داروی گیاهی موثری به شمار می‌رود. بنابراین به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود در این فصل بیش از هر چیز کرفس بخورند.


  • آرامش اعصاب

اگر مدام عصبی هستید و به قرص‌های آرامش بخش پناه می‌برید بهتر است کرفس را بیشتر در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. از دیگر خواص کرفس می‌توان به آرامش بخش بودن آن اشاره کرد.


  • خواص کرفس برای لاغری

از جمله فواید آب کرفس می‌توان به کاهش وزن و لاغری اشاره کرد. اگر اضافه وزن دارید به جای دنبال کردن رژیم‌های سفت و سخت در روز چند مرتبه آب کرفس بخورید. بدین ترتیب اشتهای شما برای خوردن شیرینی‌جات و غذاهای چرب و سنگین کم می‌شود و به تدریج با مصرف غذای کمتر به وزن دلخواه‌تان می‌رسید.

  • خواص آب کرفس

یک راه خیلی خوب برای استفاده بیشتر از خواص کرفس این است که آب آن را بگیرید و با آب هویج مخلوط کنید. این آبمیوه بسیار مقوی است و شما را حسابی سرحال می‌کند. به ویژه اگر ورزش می‌کنید بهتر است بعد از پایان فعالیت بدنی یک لیوان آب کرفس بخورید چون آب از دست رفته بدن شما را به سرعت احیا می‌کند و سرشار از مواد معدنی است. از ساقه‌ها و برگ‌های کرفس برای تهیه سوپ استفاده کنید یا آنها را به سالاد اضافه کنید. ضمن اینکه آب کرفس به تناسب اندام هم کمک می‌کند.

خرید و بسته بندی کرفس‌ها

هنگام خرید کرفس ها آنهایی را انتخاب کنید که سفت و ترد به نظر می‌رسند و برگ‌هایشان به راحتی شکسته می‌شود. ساقه کرفس باید یکدست و فشرده باشد. به رنگ ساقه‌ها هم دقت کنید. کرفس تازه رنگش سبز کمرنگ است و آنهایی که سبز تیره یا لکه‌های قهوه ای دارند از مرز تازگی گذشته‌اند و در این صورت از خواص کرفس کاسته شده است.

برای اینکه از خریدتان مطمئن‌تر شوید لا به لای ساقه‌ها را به آرامی باز کنید تا اثری از لکه‌های سیاه و قهوه‌ای به چشم‌تان نخورد. برای نگهداری از کرفس‌ها به یک ظرف دربسته نیاز دارید تا ساقه‌ها را داخل آن قرار دهید یا اینکه می‌توانید یک کیسه پلاستیکی دورشان بپیچید و در یخچال بگذارید.

یک راه دیگر هم هست. کرفس‌ها را در یک پارچه نم‌دار قرار دهید تا طراوت‌شان حفظ شود. یادتان باشد که برای استفاده از حداکثر خواص کرفس بهتر است آنها را ظرف یکی دو روز بعد از خرید مصرف کنید. اگر ساقه‌ها را خرد کرده و شسته‌اید باید بگذارید آب آنها کاملا خشک شود و بعد در یخچال بگذارید، در غیر این صورت خیلی زود با ساقه های فاسد و کم خاصیت رو به رو می‌شوید. کرفس‌ها در فریزر هم قابل نگهداری هستند تا در سایر فصول سال هم بتوانید خورشت کرفس نوش جان کنید.


گروه آشپزی infdqa

می فایل