اخبار مهم
Home / سلامت / خواص عرق زیره سبز + طرز تهیه عرق زیره سبز
58741_268.jpg

خواص عرق زیره سبز + طرز تهیه عرق زیره سبز

زیره گیاهی است علفی و دو ساله، به ارتفاع ۶۰ سانتی متر، دارای ساقههای تو خالی، شیاردار و از قاعده، دارای انشعاباتی است. برگهای این گیاه دارای بریدگی زیاد است، به طوری که به صورت نخ مانند درآمده و به رنگ سبز روشن میباشند. یکی از انواع زیره، زیره سبز است که خواص فراوانی دارد و در غذاهای زیادی میتواند استفاده شود.

زيره سبز دارای تانن، روغن زرين و اسانس است . اسانس زيره را از تقطير ميوه له شده تحت اثر بخار آب بدست می آورند. اين اسانس مايعی است بيرنگ که در اثر ماندن ابتدا به رنگ زرد و سپس قهوهای میشود. بوی زيره مربوط به آلدئيدی بنام کومينول است. مقدر کومينول در زيره بسته به محل کشت آن بين ۳۰ تا ۵۰ درصد است، همچنین از نظر غذایی دارای انرژی، کربوهیدراتها، انواع قند، فیبر، چربی، انواع ویتامینها، اسید فویک و املاح معدنی کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است. خواص دارویی و ارزش غذایی زیره سبز بسیار بوده، از خواص زیره سبز برای طعم دهندگی در محصولات غذایی – تجاری استفاده میشود.


خواص عرق زیره سبز

  • عرق زیره سبز، قابض و خشك كننده است.
  • استفاده از این عرق برای کاهش وزن و لاغری مفید است.
  • دارای خاصیت چربی سوزی بوده و باعث از بین رفتن چربیهای زیر پوستی میشود.
  • عرق گیاه زیره باعث رفع اشتهای کاذب میشود.
  • عرق آور و ضد تشنج است.
  • مصرف این عرق برای برطرف كردن بيماری صرع مفيد است.
  • مصرف عرق زیره سبز در دفع گاز معده موثر بوده، برای برطرف كردن سوءهاضمه مفيد است.
  • قاعده آور است و ترشحات زنانگی را برطرف میكند.
  • برای رفع نفخ روده و معده میتوانید از عرق زیره سبز استفاده کنید.
  • افزایش دهنده شیر مادران است.
  • دافع سموم بدن و رافع تنـگی نـفـس و سکسـکه است.

مقدار مصرف عرق زیره سبز

مقدار مصرف در بزرگسالان: روزی سه بار، نصف استکان از این عرق را در کمی آب حل کنید و قبل از غذا مصرف نمایید.

مقدارمصرف در کودکان: روزی سه بار سه قاشق غذاخوری عرق زیره را در کمی آب حل کنید و قبل از غذا مصرف شود.

طرز تهیه عرق زیره سبز

از فراوردههای جانبی زیره سبز، اسانس، عرق و روغن زیره سبز میباشد. اسانس و عرق این گیاه که از تقطیر تخم زیره سبز به وسیله بخار آب به دست می‌آید دارای خواص دارویی فراوانی می‌باشد. همچنین برای تولید این عرق، ابتدا آب و تخم زیره سبز را می‌جوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می‌شود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق گیاه زیره است. به طور کلی طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکول‌های آب نفوذ میکند و در اصطلاح علمی، آب مقطر تولید می‌شود. این آب معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوب، خواص درمانی گیاه را هم برای بدن دارد. برای تهیه اسانس زیره سبز چنانچه دانهها پودر شوند، اسانسها تا حدود ۵۰ درصد کاهش مییابد و در صورتی که مدت آسیاب کردن بیش از ۱ ساعت باشد، میزان اسانس از این هم کمتر خواهد بود.

گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل