اخبار مهم
Home / سلامت / خواص تره کوهی چیست؟
88692_634.jpg

خواص تره کوهی چیست؟

تره کوهی از دسته سبزیجات محلی بوده و همانند دیگر سبزیجات دارای خواص دارویی فراوان و ارزش غذایی بالا است. این گیاه به دلیل عطر و طعم مطبوعش، هم به صورت خام و هم به صورت پخته در غذاهای محلی استفاده میشود. افزایش قدرت یادگیری، درمان فراموشکاری، پیشگیری از بیماری های قلبی و بروز سکته، تقویت بینایی و مبارزه با آب مروارید، کمک به درمان بواسیر و بهبود عملکرد غده تیروئید برخی از مهمترین خواص تره کوهی و فواید مصرف این سبزی پرارزش محلی است. برای آشنایی بیشتر با خواص تره کوهی با infdqa همراه شوید.


مشخصات تره کوهی

تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است. ریشه تره کوهی ریشه پیاز مانند بوده و برگهای آن بلند و سبز است. در زبان محلی اگر این سبزی در دشت روییده باشد آن را «کورایه» و اگر در کوه روییده باشد بدان «کنیوال» گویند. این گیاه در کشور ما در منطقه آذربایجان، کردستان، لرستان، فارس، اصفهان، چهارمحال وبختیاری و کهگلویه و بویراحمد میروید.

خواص درمانی تره کوهی

برخی از مهمترین خواص تره کوهی در درمان بیماریها عبارتند از:

  • تره کوهی همانند خواص پیاز و خواص سیر دارای خاصیت ضدعفونی کننده بوده، مصرف آن روده ها و دستگاه گوارش را ضدعفونی میکند.
  • ماده کولین موجود در تره کوهی به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل میکند، جالب است بدانید، گنجاندن مقدارکافی کولین در رژیم غذایی باعث افزایش قدرت یادگیری کودکان وبزرگسالان میشود.
  • به دلیل وجود ویتامین آ فراوان در این سبزی، مصرف آن برای تقویت بینایی مفید بوده، به پیشگیری و درمان آب مروارید چشم کمک میکند.
  • جوشانده تره کوهی مخصوصأ ریشه آن با گُل پامچال (هر کدام ۱۰۰ گرم) به مدت ۵ روز برای درمان فراموشکاری و مرض نسیان بسیار مفید میباشد.
  • از خواص تره کوهی در طب سنتی کمک به درمان بیماری های کبد بوده، به کبد در دفع کلسترول کمک میکند. همچنین پرورده تره با سركه در باز كردن گرفتگي كبد و طحال مفید است.
  • خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم‌های معده موثر است.
  • گیاه تره کوهی، منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. همچنین همانند خواص تره، حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ های خونی در برابر آسیبدیدگی محافظت می کند. به طور کلی مصرف این سبزی خطر بروز بیماری های قلبی و سکته را کاهش میدهد.
  • استفاده از تره کوهی در رژیم غذایی سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.
  • در کتب طب سنتی درباره خواص تره کوهی آمده است، چنانچه آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کرده ۳ روز ناشتا یک استکان بنوشیم، تمام بادهای بدن را دفع میکند.
  • مصرف این گیاه برای سلامت و زیبایی پوست مفید بوده، به دلیل وجود ویتامین ث فراوان به بدن در تولید کلاژن کمک می کند.
  • از دیگر خواص تره کوهی کمک به بهبود عملکرد غده تیروئد به دلیل سلنیوم موجود در آن است.
  • از ضماد تره کوهی برای نرم کردن ورم ها استفاده میشود.
  • مصرف تره کوهی، ترشح ادرار و حيض را زياد مي‌كند و قاعده‌آور است.
  • جوشانده يا پخته شده تره کوهی با جو براي درمان سر درد، درد سينه و تنگي نفس مفید است.
  • خوردن برگ پخته تره فرنگی براي بواسير مفيد است.


ارزش غذایی تره کوهی

تره کوهی دارای مقدار ویتامین آ و ث و همچنین حاوی فولات است که نوعی ویتامین ب است. همچنین عناصر معدنی آهن، سلنیوم، اسید فولیک و دیگر عناصر و ویتامینها میباشد.

مضرات تره کوهی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. زياد خوردن انواع تره، در شب باعث پريشان خوابي ميشود.
  2. افرادي که طبع سودايي دارند، بهتر است در مصرف انواع تره افراط نکنند.

گروه سلامت infdqa

می فایل