اخبار مهم
Home / سلامت / با خواص میوه کامکوات بیشتر آشنا شوید
86672_909.jpg

با خواص میوه کامکوات بیشتر آشنا شوید

کامکوات یا پرتقال زینتی از خانواده مرکبات و از نظر اندازه و شکل شبیه به خرما است، ولی از نظر خواص بسیار شبیه به خواص پرتقال میباشد. از این میوه برای تهیه مربا، مارمالاد و کنسرو استفاده شده، به صورت تازه خوری نیز مورد مصرف قرار میگیرد. جالب است بدانید نهال کامکوات، به علت پاکوتاهی و زیبایی، به صورت زینتی در گلدان نیز نگهداری می شود و میوه های آن را می توان به خوبی و بدون کاهش قابل توجه وزن، به مدت طولانی روی درخت نگهداری نمود. خواص میوه کامکوات و فواید درمانی آن شامل خاصیت محرک، بادشکن، مقوی معده، ضد نفخ، ضد ورم و دافع بو است و خوردن پوست خشک این میوه برای رفع ناراحتی های ریه و تسکین سرفه بسیار مفید است. در ادامه این مطلب برخی از خواص میوه کامکوات گردآوری شده است. با ما همراه باشید.


گیاه شناسی میوه کامکوات

کامکوات درخت پاکوتاهی است که برگ های ریزی داشته و همیشه سبز است. میوه های کامکوات به شکل کشیده یا گرد هستند و رنگ آنها زرد طلایی یا نارنجی و از نظر اندازه بسیار کوچک اند (به قطر حدود ۵/۲ سانتی متر) و به مدت طولانی قابلیت نگهداری دارند. مزه این میوه ترش و مطبوع بوده و از این میوه، در تهیه مربا، کنسرو، مارمالاد و یا به صورت تازه خوری همراه با پوست استفاده می کنند.

خواص میوه کامکوات

برخی از مهمترین خواص درمانی میوه کامکوات عبارتند از:

  • یکی از مهمترین خواص میوه کامکوات پیشگیری از بروز سرطان است. مواد آنتی اکسیدان موجود در این میوه، آن را به یک ماده با خاصیت ضد سرطان تبدیل نموده است. به طور کلی مصرف روزانه کامکوات از تخریب سلول‌ها جلوگیری می‌کند و منجر به ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده می‌شود و قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد.
  • افزایش سلامت کلی لثه‌ها و بهبود سلامت دندان‌ها از دیگر فواید مصرف میوه کامکوات است.
  • اسیدسیتریک موجود در میوه کامکوات از ایجاد و رشد سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.
  • خوردن میوه کامکوات به دلیل میزان پایین کالری موجود در آن برای لاغری و کاهش وزن مفید است.
  • مصرف میوه کامکوات همراه با پوست آن در کاهش سرفه و گلودرد تأثیر بسیار دارد.
  • کامکوات دارای خاصیتی است که می‌تواند روند بهبود زخم‌ها را تسریع بخشد. مهم‌ترین دلیل آن وجود ویتامین ث در این میوه است.
  • میوه کامکوات دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین‌های گروه ب است. این ویتامین‌ها به عنوان کوفاکتور فرآیندهای متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی در بدن فعالیت می‌کنند.

توصیه هایی در مورد مصرف میوه کامکوات

  1. لازم به ذکر است، میوه کامکوات را نباید پیش از رسیدن کامل از درخت چید.
  2. توصیه میشود برای ماندگاری بیشتر این میوه، آن را در آب سرد شسته شده و با دستمالی به آرامی خشک شود.
  3. اگر میوه را با انگشتان به آرامی فشار دهید و آب آن‌را میل کنید از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد.
  4. برای بهره گیری بیشتر از خواص میوه کامکوات به صورت تازه خوری، توصیه میشود آن ‌را همانند خرما و زیتون، درسته و با پوست مصرف کنید.
  5. از آب این میوه میتوان برای طعم‌دهی به گوشت قرمز، گوشت مرغ و همچنین ماهی استفاده نمود.
  6. نگهداری میوه کامکوات، آسان بوده و ماندگاری طولانی دارد. این میوه در دمای اتاق به مدت ۳ تا ۴ روز و در داخل یخچال تا سه هفته سالم می‌ماند و نوع فریز شده آن را می‌توان تا ۶ ماه یا بیشتر نگهداری کرد.

ارزش غذایی میوه کامکوات

این میوه سرشار از فیبرهای رژیمی، مواد معدنی، ویتامین و مقادیر فراوانی آنتی‌اکسیدان بوده که فواید بسیاری برای بدن دارند. یکی از خواص میوه کامکوات که آن را از سایر مرکبات متمایز نموده است، این است که کامکوات را میتوان با پوست خورد. پوست میوه کامکوات سرشار از بسیاری از روغن‌های مفید، آنتی‌اکسیدان و فیبر است. ۱۰۰ گرم از این میوه دارای۶/۷ گرم فیبر است که ۱۷ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه‌ بدن ما را تأمین می‌کند. به علاوه با خوردن این میوه مقدار قابل توجهی تانن، پکتین، همی‌سلولز و دیگر پلی‌ساکاریدهای غیر نشاسته‌ایوارد بدن ما می‌شود.

مضرات میوه کامکوات (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  • زیاده روی در مصرف میوه کامکوات، می‌تواند باعث دفع کلسیم از بدن شده و در نتیجه به استخوان و دندان‌ها آسیب برساند.


گروه سلامت infdqa

می فایل