اخبار مهم
Home / سلامت / آشنایی با خواص کره بادام زمینی (فواید و مضرات)
89363_779.jpg

آشنایی با خواص کره بادام زمینی (فواید و مضرات)

کره بادام زمینی یکی از انواع کرههای گیاهی بوده، بسیار خوش طعم و لذیذ است و طرفداران زیادی دارد. مصرف کره بادام زمینی بسیار انرژیزا بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. به طورکلی قسمت اعظمی از بادام زمینی کشت شده در دنیا برای تهیه کره بادام زمینی استفاده میشود و سرشار از چربی های غیر اشباع که همان چربی خوب است میباشد. 

پیشگیری از سرطان و بروز دیابت نوع ۲ به ویژه در زنان، بیماری های قلبی و بیماریهای کیسه صفرا از خواص کره بادام زمینی و فواید مصرف آن است. همچنین بادام زمینی و کره آن، منبع خوب و با صرفهای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن را تامین میکنند. برای آشنایی بیشتر با خواص بادام زمینی در ادامه این مطلب با infdqa همراه باشید.


مشخصات بادام زمینی و کره بادام زمینی

بادام‌زمینی درواقع یکی از حبوبات (از خانواده باقلائیان) بومی امریکای جنوبی است که ظاهر و طعمی همانند مغزها دارد. این گیاه یکساله بوده، بومی برزیل است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. میوه بادام زمینـی به طول تقریبی ۴ سانتیمتر است و دارای پوسته شکننده به رنگ خاکستری مایل به زرد می باشد . دانه آن تقریبا مانند فندق برنگ سفید مایل به زرد بوده و تخم مرغی شکل است. کره بادام زمینی از لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است. هر ساله یک سوم بادام زمینی کشت شده در سراسر دنیا، صرف ساخت کره آن می شود.

خواص کره بادام زمینی (طبیعت و خواص درمانی)

طبع کره بادام زمینی متعادل است. برخی از مهمترین خواص و فواید مصرف این کره گیاهی پرخاصیت شامل موارد زیر میگردد:

  • یکی از مهمترین خواص کره بادام زمینی پیشگیری از بیماری های قلبی و بروز سکته قلبی و مغزی است. در واقع مصرف بادام زمینی بادام زمینی موجب گشاد شدن رگهای بدن و تسهیل جریان خون میشود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.
  • مصرف بادام زمینی در افزایش میزان و کیفیت شیر مادران شیرده موثر است.
  • از خواص کره بادام زمینی کاهش و پیشگیری بیماریهای مرتبط با کیسه صفرا است.
  • فیتواسترول موجود در بادام‌زمینی و کره بادام‌زمینی نیز می‌تواند رشد سلول‌های سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد بکاهد. بادام‌زمینی حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان به نام رزوراترول نیز هست که می‌تواند به نوعی ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد. این تغییر به کمک نوعی آنزیم که در تومورهای سرطانی یافت می‌شود، ایجاد می‌شود و به این ترتیب مانع رشد تومورها خواهد شد.
  • خوردن کره بادام‌زمینی در کاهش خطر دیابت نوع ۲ به ویژه در زنان تأثیر به‌سزایی دارد. همچنین مصرف کره بادام زمینی در زنان در کاهش مشکلات قاعدگی موثر میباشد.
  • کره بادم زمینی حاوی منیزیم فراوان است و از این رو در سلامت سیستم عصبی موثر میباشد. تنظیم دمای بدن، سم‌زدایی، تولید انرژی و شکل‌گیری استخوان‌های قوی و دندان‌هااز خواص کره بادام زمینی به دلیل وجود منیزیم موجود در آن است.
  • از دیگر خواص کره بادام زمینی کمک به هضم غذا است. همچنین مصرف متعادل آن به دلیل احساس سیری در کاهش وزن موثر میباشد.

ارزش غذایی کره بادام زمینی

کره بادام زمینی سرشار از چرب های غیر اشباع است، همچنین حاوی انواع مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن از جمله اسید فولیک، ویتامین ای، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانههای گیاهی و فیبر خوراکی می باشد.


طرز تهیه کره بادام زمینی خانگی

طرز تهیه کره بادام زمینی در منزل بسیار آسان میباشد، به این منظور بادام زمینی را درون غذاساز ریخته و بگذارید کاملا له شود. بعد از آن یک دور غذاساز را خاموش کرده و کاملا با یک قاشق بادام زمینیها را زیر ورو کنید. مجددا غذاساز را روشن کنید و بگذارید کاملا بچرخد تا بادام زمینی به روغن بیفتد سپس در ظرف مخصوص ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه کره بادام زمینی به لینک زیر مراجعه کنید.


 طرز تهیه کره بادام زمینی خانگی در ۵ دقیقه + ویدئو

مضرات کره بادام زمینی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. خوردن کره بادام زمینی به دلیل دارا بودن مقدار چربی و کالری زیاد به افراد چاق توصیه نمیشود.
  2. زیادهروی در مصرف کره بادام زمینی به دلیل میزان بالای اگزالات موجود در آن به افراد مستعد سنگ کلیه و مثانه توصیه نمیشود.
  3. بادام زمینی و فراوردههای تهیه شده از آن، جزء مواد غذایی آلرژی‌زا (حساسیت زا) است، به طوریکه مصرف مقدار کمی از‌ آن در افرادی که به آن حساسیت داشته باشند، می‌تواند به شوک آنافیلاکسی و مرگ منجر شود.

گروه سلامت infdqa

می فایل