اخبار مهم
Home / آشپزی / آشنایی با انواع دلمه و طرز تهیه آن
55369_151.jpg

آشنایی با انواع دلمه و طرز تهیه آن

دلمه 

دلمه یکی از خوراکی‌های مخصوص ناحیه خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی می‌باشد. کلمه دلمه یک کلمه ترکی و به معنی “پُرشده” است. دلمه تنوع بسیار زیادی دارد و می‌توان آن را استفاده از برگ انگور، فلفل دلمه، کدو، پیاز، کلم برگ، گوجه فرنگی و بادمجان تهیه کرد.
دلمه بسته به ذایقه افراد با طعم‌های متفاوتی سرو می‌شود. برخی افراد این خوراک را با چاشنی ترش و شیرینی مثل  رب‌انار که مناسب برای دلمه برگ‌مو می‌باشد می‌پسندند و برخی با چاشنی رب گوجه‌فرنگی که برای انواع دلمه سبزیجات مناسب است.
گاهی برای پخت دلمه برگ‌ انگور، از مخلوط سرکه و شیره و گاهی از ترکیب آب‌لیمو، شکر، زعفران استفاده می‌شود. برای دلمه سبزیجات تهیه سس گوجه‌فرنگی مناسب خواهد بود.
در ادامه فهرست کاملی از انواع دلمه را خواهید دید که دستور پخت هریک همراه با عکس و توضیحات کامل برای شما تهیه شده. امیدواریم از این مجموعه نهایت استفاده را ببرید.

دلمه برگ مو یا دلمه برگ انگور:

دلمه برگ مو یا دلمه برگ انگور یکی از خوش‌عطر‌ترین و دلپذیر‌ترین غذاها در فصل تابستان است زیرا برگ انگور در فصل تابستان به وفور در دسترس است اما در سایر فصول باید از برگ انگور فریزشده و یا کنسرو برگ مو استفاده کرد.
دلمه تنوع بسیار زیادی دارد اما اکثر افراد بعد از شنیدن کلمه دلمه، تصویری از همین دلمه برگ مو خوشمزه و نام آشنا در ذهن‌شان نقش می‌بندد و خود را در حال گاز زدن یک دلمه برگ انگور ترش و شیرین تصور می‌کنند.
طرز تهیه دلمه برگ مو آسان است اما تدارک مواد اولیه و از همه مهم‌تر، پیچیدن برگ انگور کمی وقت گیر است و شاید همین دو مورد از عوامل اصلی باشد که خوراکی به این خوشمزگی خیلی کم و به ندرت در منازل ما ایرانیان سرو شود که البته مورد دوم راه چاره دارد و آن استفاده از دستگاه دلمه پیچ ست. 
شما می‌توانید دو نمونه طرز تهیه دلمه برگ انگور را همراه با توضیحات و آموزش پیچیدن دلمه برگ مو در سایت infdqa مطالعه نمایید و بعد از مطالعه کامل این دستورالعمل‌ها، یک دلمه خوشمزه، یک‌دست و حرفه‌ای تهیه کنید.  
طرز تهیه دلمه برگ مو و روش پیچیدن آن + ویدیو


طرز تهیه دلمه برگ انگور یا دلمه برگ مو ترش و شیرین


دلمه بادمجان:

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه خوشمزه و پرطرفدار است که همیشه و در هر فصلی می‌توان آن را دست کرد و لازم نیست منتظر فصل و موقعیت خاصی برای تهیه آن بود. همچنین دردسر پیچیدن و ریخت و پاش آنچنانی هم ندارد و می‌توان خیلی سریع و راحت آن را تهیه کرد. دلمه بادمجان در واقع می‌تواند یکی از گزینه‌های عالی به عنوان پیش‌غذا در مهمانی‌ها و مراسم‌های خانوادگی باشد و میز پذیرایی شما را به زیبایی بیاراید و اشتهای همه را تحریک کند. 
شما می‌توانید طرز تهیه دلمه بادمجان و نکات و ریزه‌کاری‌های تهیه یک دلمه خوشمزه را در لینک زیر مطالعه نمایید.
طرز تهیه دلمه بادمجان خوشمزه

انواع دلمه ، دلمه بادمجان ، بادمجان شکم پر ، طرز تهیه دلمه بادمجان

دلمه فلفل:

همان‌طور که گفته شد، دلمه را می‌توان با استفاده از سبزیجات مختلفی مانند فلفل دلمه، گوجه فرنگی، بادمجان و … تهیه کرد. اگر از طرفداران فلفل دلمه باشید و عطر و طعم فوق‌العاده این گیاه را دوست داشته باشید بدون شک از طعم دلمه فلفل نیز لذت خواهید برد. روش کار برای تهیه دلمه فلفل درست مانند روش قبلی است با این تفاوت که شما در پایان کار پخت دلمه فلفل و کمی قبل از سرو این خوراک می‌توانید مقداری پنیر پیتزای رنده‌شده و یا یک ورقه پنیر پیتزا ورقه‌ای یا موزارلا روی هر یک از فلفل‌ها بگذارید و دلمه فلفل دلمه ای پنیری تهیه کنید. دستور پخت این غذا را در لینک زیر مشاهده کنید.

طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای پنیری

انواع دلمه، دلمه فلفل دلمه، دلمه فلفل پنیری، طرز تهیه دلمه


دلمه کلم برگ:

یکی دیگر از انواع دلمه، دلمه کلم برگ است. دلمه کلم برگ از لحاظ ظاهری، بسیار شبیه به باقلوای خانگی است. بعد از پخت نیز، رنگ طلایی زیبایی به خود می‌گیرد و به خاطر استفاده از سرکه-شیره، طعم خاص و متفاوتی دارد. 
برای این نوع دلمه معمولا از سرکه-شیره به عنوان چاشنی استفاده می‌شود که البته کاملا اختیاری است و می‌توان آن را حذف یا جایگزین کرد اما توصیه می‌شود که آن را تغییر ندهید زیرا این چاشنی بهترین گزینه برای دلمه کلم بوده و آن را بسیار خوشمزه‌تر می‌کند.
برای پخت دلمه کلم برگ مهم‌ترین نکته، انتخاب کلم مناسب است. یعنی بهتر است کلمی انتخاب کنید که برگ‌های  آن خیلی در هم فرورفته و بدشکل نباشند. معمولا برای تهیه دلمه کلم برگ، برگ‌های کلم را چه به صورت یک‌جا و چه به صورت تک‌به‌تک آب‌پز می‌کنند.
در ادامه دو نمونه طرز تهیه دلمه کلم به همراه آموزش پیچیدن دلمه کلم برگ برای شما تهیه شده که می‌توانید بسته به ذایقه و سلیقه خود هریک که دوست دارید را تهیه کرده و از خوردن آن‌ها لذت ببرید. 
طرز تهیه دلمه کلم برگ خوشمزه و آموزش پیچیدن دلمه کلم

انواع دلمه، دلمه کلم، دلمه فلفل، دلمه برگ کلم، طرز تهیه دلمه کلم برگ

طرز تهیه دلمه کلم + سس گوجه فرنگی


دلمه کدو حلوایی:

دلمه کدو حلوایی از آن دست غذاهاست که شاید کمتر دیده و یا خورده باشید. این مدل دلمه که همان‌طور که از نام آن مشخص است با کدو حلوایی تهیه می‌شود، یکی از گزینه‌های عالی و جالب توجه برای شب یلداست و می‌تواند جلوه خاصی به میز پذیرایی شما ببخشد.
طرز تهیه دلمه کدو حلوایی یا کدو تنبل به همراه خواص کدو تنبل به طور کامل برای شما گردآوری شده و می‌توانید با مطالعه مقاله زیر، این غذای خوشمزه را به فهرست علاقمندی‌های خود اضافه کنید. 
طرز تهیه دلمه کدو حلوایی (کدو تنبل)

انواع دلمه، دلمه کدو حلوایی، دلمه کدو تنبل، طرز تهیه دلمه کدو


دلمه قارچ (قارچ شکم پر):

دلمه قارچ یا قارچ شکم‌ پر یکی از شیک‌ترین و مجلسی‌ترین انواع دلمه است. این نوع دلمه گزینه‌ای بسیار مناسب به عنوان پیش‌غذا در مهمانی‌هاست و مورد توجه همه افراد قرار خواهد گرفت. طرز تهیه دلمه قارچ نیز ساده است و مثل دلمه برگ مو یا دلمه کلم نیازی به برگ و پیچیدن نداشته و خیلی راحت‌ و سریع تهیه می‌شود. 
دلمه قارچ را می‌توان با مواد میانی متفاوت‌تری تهیه کرد. یعنی مثل دیگر انواع دلمه که ترکیب مواد میانی آن‌ها تشکیل شده از برنج و لپه و سبزی دلمه و … نیست و می‌توان آن را با مایه ماکارونی یا حتی اسفناج و پنیر نیز پر کرد. 
طرز تهیه قارچ شکم‌ پر یا دلمه قارچ به دو روش

انواع دلمه، دلمه قارچ، قارچ شکم پر، طرز تهیه دلمه قارچ، تزیین دلمه



دلمه گوجه فرنگی:

 دلمه گوجه‌ فرنگی یکی از انواع دلمه بسیار ساده و خوشمزه است که معمولا در کنار دلمه بادمجان یا دلمه فلفل همراه با نان و سالاد یا ماست سرو می‌شود. طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی و مواد میانی آن مانند دلمه بادمجون، دلمه فلفل و … است اما زمان پخت دلمه گوجه نسبت به دیگر دلمه‌ها کمتر است پس در صورتی که چند مدل دلمه درست می‌کنید، گوجه‌ها را در ظرفی جداگانه قرار دهید و حواس‌تان به ساعت باشد.
با طرز تهیه دلمه گوجه از طریق لینک زیر آشنا شوید.
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

انواع دلمه، دلمه گوجه، طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

تزیین دلمه مجلسی:

جدا از مساله پخت غذا، تزیین غذا نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. به عبارتی یک غذای خوب غذایی است که هم طعم خوبی داشته باشد و هم به زیبایی تزیین شده باشد زیرا در صورت کمبود یا نقص یکی از این دو مورد، کسی از خوردن آن غذا نهایت لذت را نخواهد برد. در ادامه شما را با نمونه‌هایی زیبا از تزیین دلمه مجلسی آشنا می‌کنیم تا ببینید چطور می‌شود به سادگی و با کمترین امکانات یک غذای ساده را به یک غذای مجلسی و چشم‌گیر تبدیل کرد.

آموزش تزیین دلمه مجلسی (انواع دلمه)

انواع دلمه، دلمه برگ مو، دلمه برگ انگور، تزیین دلمه، دلمه مجلسی، دلمه بادمجون

امیدواریم این مجموعه کامل مورد توجه و استفاده شما قرار بگیرد و هر کدام از انواع دلمه‌هایی که در اینجا معرفی شد را که دوست دارید تهیه کنید و در کنار دوستان و خانواده از لذت خوردن یک غذای سنتی خانگی کم‌نظیر بهره‌مند شوید. 


گردآوری: مجله اینترنتی infdqa

می فایل